24.2 C
Athens

Μαν. Σίτι – Σπόρτινγκ 0-0: Έβγαλαν την υποχρέωση με τις ρεζέρβες και πέρασαν στους «8» οι Πολίτες

Το 0-5 υπέρ της Μάντσεστερ Σίτι στην Πορτογαλία κόντρα στη Σπόρτινγκ δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους Πορτογάλους που γνώριζαν πως ταξιδεύουν για τον επαναληπτικό στο Μάντσεστερ δίχως να κυνηγούν κάτι περισσότερο πέρα από μια αξιοπρεπή εμφάνιση.

Απέναντι στις κατά κανόνα… ρεζέρβες των Άγγλων, η ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ πήρε μια αξιοπρεπέστατη ισοπαλία (0-0) και γνώρισε τον αποκλεισμό την ώρα που η πρωταθλήτρια Αγγλίας εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ δίχως καν να πατήσει το πόδι στο γκάζι και διεύρυνε το εντός έδρας ευρωπαϊκό αήττητο σερί στα 18 ματς.

Η αναμέτρηση είχε έναν ιδιαίτερα χαμηλό ρυθμό και ελάχιστη ένταση που βόλεψε και τους δύο οι οποίοι προφανώς δεν ήθελαν να καταναλώσουν ενέργεια μιας και το ενδιαφέρον τους είναι στραμμένο στο πρωτάθλημα.

Οι Πολίτες είχαν την κατοχή της μπάλας σε συντριπτικό βαθμό (άνω του 70%) αλλά στο πρώτο μέρος απείλησαν μόνο στο 38′ με τον Στέρλινγκ να προσπαθεί να κρεμάσει – ανεπιτυχώς – τον Αδάν. Ο Ισπανός γκολκίπερ σταμάτησε και τον Ζεσούς στο δεύτερο μέρος, ενώ σταδιακά ο Πεπ Γκουαρδιόλα πέρασε εκτός ποδοσφαιριστές όπως ο Έντερσον, ο Λαπόρτ και ο Φόντεν για να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες όπως ο Κάρσον και άλλους από τις ακαδημίες (Εμπετέ, ΜακΑτί, ενώ βασικός ξεκίνησε ο Ίγκαν Ράιλι).

Η Σπόρτινγκ αποφάσισε να επιτεθεί μετά το 73′ με ένα καλό σουτ του Ρέις από τα αριστερά, ενώ στη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο 76′ ο Κάρσον σταμάτησε στο τετ α τετ τον Παουλίνιο για να παραμείνει το 0-0 ως το τέλος δίχως καμιά ιδιαίτερη συγκίνηση.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Γκουαρδιόλα): Έντερσον (73′ Κάρσον), Ίγκαν-Ράιλι, Στόουνς, Λαπόρτ (84′ Εμπετέ), Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα (46′ Μαχρέζ), Στέρλινγκ, Φόντεν (46′ ΜακΑτί), Ζεσούς

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ (Αμορίμ): Αδάν, Νέτο, Κοάτες, Ινάσιο, Ρέις, Ταμπάτα, Ουγκάρτε, Πόρο (78′ Εσγκάιο), Σαράμπια (58′ Έντουαρντς), Σλιμανί (89′ Ριμπέιρο), Παουλίνιο (78′ Νούνο Σάντος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς