15 C
Athens

Επανεκκίνηση της Premier League στην κινεζική τηλεόραση

Η τηλεοπτική κάλυψη της Premier League στην Κίνα θα συνεχιστεί, μετά το μποϊκοτάζ του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Το κορυφαίο αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου δεν θα συνεχίσει με συγκεντρωτικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της Ουκρανίας, μια επιλογή -αυτή της διαδήλωσης ενάντια στη ρωσική εισβολή- που είχε οδηγήσει τους κατόχους τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην Κίνα να «κλείσουν» το πρωτάθλημα.

Το IQiyi -η πλατφόρμα ροής που κατέχει τα δικαιώματα- είχε αποφασίσει να μην μεταδώσει τους αγώνες την περασμένη εβδομάδα για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση της Premier League να εμφανίσει την ουκρανική σημαία σε μεγάλες οθόνες σε όλα τα στάδια, καθώς και να την εισαγάγει ως φόντο του λογότυπου στην τηλεοπτική κάλυψη, μια χειρονομία που η κινεζική κυβέρνηση χαρακτήρισε «πολιτική».

Ωστόσο, σύμφωνα με την Daily Mail, το «Σόου αλληλεγγύης για την Ουκρανία» δεν θα συνεχιστεί στα τέσσερα παιχνίδια αυτής της Πέμπτης (10/3).

Το κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Αγγλίας υποστηρίζει ήδη πολυάριθμες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες κατά των διακρίσεων καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν και οι αγώνες αυτού του Σαββατοκύριακου θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της καμπάνιας «No Room for Racism».

Οι σύλλογοι της Premier League υποσχέθηκαν 1 εκατομμύριο λίρες σε ανθρωπιστική βοήθεια στον ουκρανικό λαό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μελλοντικούς γύρους πρωταθλήματος για να δείξουν υποστήριξη στη χώρα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω αντιδράσεις από την Κίνα και να θέσει σε κίνδυνο μια τηλεοπτική συμφωνία ύψους 120 εκατομμυρίων λιρών τη σεζόν για την επόμενη τετραετία.

Οι σύλλογοι θα εξακολουθήσουν να είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν να δείχνουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία, όπως έκαναν οι παίκτες της Έβερτον και της Μάντσεστερ Σίτι πριν από τον αγώνα στο «Γκούντισον Παρκ», αλλά δεν θα υπάρχει συντονισμένη προσέγγιση που να περιλαμβάνει ένα λεπτό χειροκροτήματος και τη χρήση περιβραχιονίου στα χρώματα της Ουκρανίας (μπλε, κίτρινο).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς