21 C
Athens

Πόρτο – Λιόν 0-1: Βήμα πρόκρισης με… «εμπλοκή» Σεμέδο για τους Γάλλους (vid)

Τον περασμένο Γενάρη, ο Ολυμπιακός κατάφερε να απαλλαγεί – έστω και προσωρινά – από τον τεράστιο βραχνά που λέγεται Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος πήγε δανεικός στην Πόρτο και αφού μπήκε σε ειδικό πρόγραμμα για να χάσει τέσσερα από τα παραπανίσια κιλά που είχε πάρει στο προηγούμενο διάστημα, ήρθε η ώρα για να κάνει το κατ’ ανάγκη ντεμπούτο του με τη φανέλα των Δράκων.

Ένας τραυματισμός του Πέπε στο κεφάλι, μετά από σύγκρουση με τον Πακετά, έφερε εσπευσμένα στο ματς τον Σεμέδο. Φανερά επηρεασμένος από τη μεγάλη αγωνιστική απραξία αλλά και την έλλειψη καλής φυσικής κατάστασης, διαδράματισε μοιραίο ρόλο στην αναμέτρηση πριν καν συμπληρώσει τέταρτο στον αγωνιστικό χώρο. Μια καθυστερημένη αντίδρασή του άφησε καλυμμένο τον Ντεμπελέ και από εκεί η μπάλα έφτασε στον Πακετά που την έστειλε εύκολα στα δίχτυα (59′).

Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ, ωστόσο η γραμμή του VAR τον εξέθεσε αφού ο Σεμέδο ήταν εκείνος που κάλυπτε – και πολύ μάλιστα – τον φορ των «Λιονέ». Σε ένα ματς που και οι δυο αντίπαλοι εμφάνισαν σοβαρές επιθετικές αδυναμίες, αυτή η «παράλειψη» ήταν τελικά που έκρινε τον νικητή, δίνοντας στους Γάλλους το προβάδισμα ενόψει επαναληπτικού.

Η Πόρτο πίστεψε πως έφτασε στην ισοφάριση στο 6ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Μπεμπά ήταν φανερά εκτεθειμένος μετά την κεφαλιά – πάσα του Τόνι Μαρτίν. Το γκολ δεν μέτρησε έπειτα από παρέμβαση του VAR και πλέον οι αήττητοι πρωτοπόροι του πορτογαλικού πρωταθλήματος θα πρέπει να νικήσουν μέσα στη Λιόν για να πάρουν αυτοί το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Europa League…

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Ζοάο Μάριο (80′ Γκαλένο), Εμπεμπά, Πέπε (46′ Σεμέδο), Ζαϊντού, Οτάβιο (88′ Κονσεϊσάο), Βιτίνια, Ουρίμπε, Πέπε, Εβανίλσον (72′ Μαρτίνεθ), Ταρεμί (80′ Βιέιρα)
ΛΙΟΝ: Λόπες, Ντιμπουά (82′ Γκουστό), Μέντες, Λουκεμπά, Έμερσον, Φεβρ (80′ Αουάρ), Εντομπελέ, Κακρέ, Εκαμπί, Πακετά

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «16»

Τετάρτη 9/3

Πόρτο – Λιόν 0-1 (59′ Πακετά)

Μπέτις – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2 (30′ Φεκίρ / 14′ Κόστιτς, 32′ Κάμαντα)

Πέμπτη 10/3

Σεβίλλη – Γουέστ Χαμ (19:45)

Αταλάντα – Λεβερκούζεν (22:00)

Μπαρτσελόνα – Γαλατάσαραϊ (22:00)

Μπράγκα – Μονακό (22:00)

Ρέιντζερς – Ερυθρός Αστέρας (22:00)

* Η Λειψία έχει προκριθεί άνευ αγώνος καθώς η Σπαρτάκ Μόσχας αποβλήθηκε από την UEFA στο πλαίσιο των κυρώσεων στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς