18.1 C
Athens

Ο Πρόμες παραδέχθηκε μέσω μηνυμάτων ότι ήθελε να μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τον ξάδερφό του!

Ο ποδοσφαιριστής της Σπαρτάκ Μόσχας και Ολλανδός διεθνής Κουίνσι Πρόμες, ο οποίος διώκεται για απόπειρα δολοφονίας του ξαδέρφου του, ομολόγησε σε αρκετές απόκρυφες συνομιλίες με την οικογένειά του ότι έχει μαχαιρώσει τον ξάδερφό του, τον οποίο όπως αναφέρει θα σκότωνε σε περίπτωση που δεν εμπλεκόταν οι ψυχραιμότεροι. Την ίδια στιγμή βέβαια δεν γνώριζε ότι η αστυνομία της Ολλανδίας είχε «παγιδεύσει» το κινητό του μέσω του οποίου διάβαζε όλα τα επίμαχα μηνύματα.

Η Εισαγγελική Υπηρεσία της Ολλανδίας υποπτεύεται ότι ο Πρόμες μαχαίρωσε τον ξάδερφό του στο γόνατο στις 25 Ιουλίου 2020 μετά από οικογενειακό πάρτι στο Αμπκούντ, θεωρώντας τον ύποπτο για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» και επιβαρυντική επίθεση.

Μέχρι τώρα, ο Πρόμες πάντα αρνιόταν τις κατηγορίες που τον βάραιναν, αλλά στο αντίγραφο των συνομιλιών φανερώνεται ότι ο νεαρός άσος της Σπαρτάκ, που πλέον είναι ελεύθερος στην αγορά, ήθελε να μαχαιρώσει τον ξάδερφό του μέχρι θανάτου. Τα τηλεφωνήματα έγιναν τη νύχτα λίγο μετά το μαχαίρωμα.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες με κοριούς, όπως τις αποκάλυψαν οι ολλανδικές Αρχές:

Λίγο μετά τη 1 π.μ., ο Πρόμες τηλεφωνεί στον πατέρα του και τον ρωτάει: «Γιατί πηδάς για τον ξάδερφό σου; Του έσωσες τη ζωή».

Ο πατέρας του απαντάει: «Κουίνσι, δεν θέλω να μπλέξεις.” Και μετά ο Πρόμες λέει, «Αλλιώς θα τον σκοτώσω, δεν καταλαβαίνεις;».

Σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα, ο Πρόμες καλεί επίσης τη μητέρα και τη θεία του. Σε αυτή τη συζήτηση, η μητέρα του λέει ότι ο ανιψιός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο Πρόμες ρωτάει πού χτυπήθηκε ο ξάδερφος. «Στο πόδι του», απαντά η μητέρα του. Και ο ίδιος απαντά: «Τότε είναι τυχερός.»

Στην ίδια συζήτηση, ο Ολλανδός άσος δηλώνει: «Κανείς δεν πρόκειται να μας κλέψει. (…) Είναι θρασύς. Το ήξερε σήμερα. Δεν μπορούσα να αντισταθώ. Συγγνώμη θεία, συγχώρεσέ με.»

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς