16.7 C
Athens

Το «ευχαριστώ» της εθνικής πόλο στον Λευτέρη Αυγενάκη

Την ικανοποίησή τους για τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υφυπουργείου Αθλητισμού, το οποίο ψηφίζεται σήμερα από την ολομέλεια της Βουλής, και προβλέπει την απονομή της ιδιότητας του Εφέδρου Αξιωματικού και στους Ολυμπιονίκες των ομαδικών αθλημάτων (και όχι μόνο των ατομικών, όπως ισχύει μέχρι τώρα), εξέφρασαν οι αθλητές της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών. Οι διεθνείς παίκτες εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος είχε δεσμευθεί για τη συγκεκριμένη ρύθμιση, κατά την υποδοχή της εθνικής ομάδας πόλο που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Παράλληλα, με τροπολογία που κατέθεσε χθες ο κ. Αυγενάκης, καταργείται η προϋπόθεση της συμμετοχής τουλάχιστον στο 50% των αγώνων, προκειμένου ένας αθλητής να δικαιούται τη σχετική επιβράβευση. Η τροπολογία αυτή επιλύει το πρόβλημα που αφορούσε τον δεύτερο τερματοφύλακα της εθνικής στο Τόκιο, Κώστα Γαλανίδη, ο οποίος (λόγω του ειδικού κανονισμού της ΔΟΕ που αφορά μόνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες και προβλέπει ότι σε κάθε παιχνίδι δηλώνεται 12άδα αντί για 13άδα που ισχύει σε όλες τις διοργανώσεις) είχε συμμετοχή μόνο σε ένα ματς της ελληνικής ομάδας στο Ολυμπιακό τουρνουά.

«Ευχαριστούμε την κυβέρνηση και τον κύριο Λευτέρη Αυγενάκη για την πρωτοβουλία της τροπολογίας στο νέο αθλητικό νόμο, ώστε να προβλέπεται η αναγνώριση του εν ενεργεία εφέδρου, όχι μόνο στους Ολυμπιονίκες ατομικών, αλλά και σε αυτούς των ομαδικών αθλημάτων. Ήταν κάτι που είχε δεσμευτεί να το κάνει με την επιστροφή μας από το Τόκιο και το υλοποίησε άμεσα», αναφέρει η δήλωση των παικτών της εθνικής ομάδας, η οποία δημοσιεύτηκε στα social media του Συνδέσμου Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΑΥ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς