25.6 C
Athens

Στο +12 ο Ολυμπιακός, «σφαγή» για την τετράδα: Η εικόνα της βαθμολογίας πριν την κλήρωση των play-offs

Η δικαίωση του ΠΑΣ ήταν το κερασάκι στην τούρτα σε ένα πρωτάθλημα που γνωρίζουμε εδώ και αρκετές εβδομάδες τον διαφαινόμενο πρωταθλητή αλλά κανείς δεν μπορεί να εικάσει τι θα συμβεί στη μάχη για την τετράδα και τον υποβιβασμό

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δικαιώθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, εξέλιξη που τον έφερε στους 40 βαθμούς και κατά συνέπεια πάνω από τον ΟΦΗ στην τελική κατάταξη της Super League με εξασφαλισμένη θέση στα play-off.

Κι αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα σε ένα πρωτάθλημα που γνωρίζουμε εδώ και αρκετές εβδομάδες τον διαφαινόμενο πρωταθλητή αλλά κανείς δεν μπορεί να εικάσει τι θα συμβεί στη μάχη για την τετράδα και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια στο Conference League της επόμενης περιόδου.

Λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη κλήρωση (16:00) για τα play-off και τα play-out στη Super League 1 τα πράγματα σε ό,τι αφορά την πρώτη εξάδα και την τελευταία τριάδα έχουν περιπλακεί αρκετά.

Οι Ηπειρώτες μετέτρεψαν τα δάκρυα σε χαμόγελα μέσα σε δύο ημέρες και έφεραν τα πάνω-κάτω στη βαθμολογία της Super League 1, που πλέον έχει νέα δεδομένα. Συγκεκριμένα με τους 40 βαθμούς οι Γιαννιώτες μπαίνουν μέχρι και στο κόλπο για την τέταρτη θέση που οδηγούν στα προκριματικά του Conference League, όντας μόλις στο -5 από τον Άρη, ενώ ο ΟΦΗ που την Κυριακή πανηγύριζε για την είσοδό του στην εξάδα θα κληθεί να αγωνιστεί στα play-out, όπου αναμένεται επίσης να γίνει χαμός ανάμεσα σε Λαμία και Ατρόμητο για το εισιτήριο που οδηγεί στη σωτηρία κι αυτό των μπαράζ.

Αναλυτικά η νέα βαθμολογία της Super League έτσι όπως διαμορφώθηκε σε play-off και play-out:

PLAYOFFS

1.Ολυμπιακός 65
2.ΠΑΟΚ 53
3.ΑΕΚ 46
4.Άρης 45
5.Παναθηναϊκός 42
6.ΠΑΣ Γιάννινα 40

PLAYOUTS
7. ΟΦΗ 37
8. Αστέρας Τρίπολης 35
9. Παναιτωλικός 32
10. Βόλος 30
11. Ιωνικός 26
12. Ατρόμητος 23
13. Λαμία 18
14. Απόλλων Σμ. 13

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς