19 C
Athens

Στην Καστοριά έμειναν…20 ομάδες από τις 61 του 1986

Στο εκτελεστικό απόσπασμα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Στο εκτελεστικό απόσπασμα έχει θέσει η κυβέρνηση το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με τη συναίνεση της ΕΠΟ. Το ποδόσφαιρο είναι το μοναδικό άθλημα που δεν χρηματοδοτεί η Πολιτεία, μ’ εξαίρεση το επαγγελματικό του κομμάτι στο οποίο προσφέρονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου φαίνεται ότι ασχολείται μόνο με τη διαιτησία, την αθλητική δικαιοσύνη και τους διορισμούς. Το παράδοξο είναι ότι τα περισσότερα από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, προέρχονται από ερασιτεχνικά σωματεία, γνωρίζουν τα προβλήματα, αλλά επέλεξαν να κλείνουν τα μάτια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΕΠΣ Καστοριάς. Στο νομό πριν από 32 χρόνια υπήρχαν ενεργά 61 σωματεία που μετείχαν στα πρωταθλήματά της. Η συρρίκνωση από το μακρινό 1986 είναι συνεχής, αλλά πλέον πήρε δραματική μορφή. Αποτέλεσμα; Δημιουργήθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ συμμετοχής στο πρωτάθλημα, καθώς δήλωσαν συμμετοχή μόλις 20 ομάδες, εκ των οποίων μάλιστα η μία (Φλατσάτα Οινόης), δεν θα πάρει μέρος στο κύπελλο.

Η ΕΠΣ Καστοριάς με 20 ομάδες υποχρεώνεται να διοργανώσει υποτυπώδες πρωτάθλημα. Στην Α΄ κατηγορία θα πάρουν μέρος 13 ομάδες, ενώ στην Β΄ κατηγορία μόλις 7 ομάδες… Στη μεγάλη κατηγορία είχαν αρχικά δηλώσει συμμετοχή 14 ομάδες, αλλά πριν την κλήρωση εγκατέλειψε και ο ΑΓΣ Καστοριάς, με αποτέλεσμα να προκύψει μονός αριθμός ομάδων και να υπάρχει και… ρεπό. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και την περίοδο 2010, όταν δεν είχε δηλώσει συμμετοχή ο Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας. Αντίστοιχα στη Β΄ κατηγορία από τις 10, έμεινα 7 ομάδες, καθώς δεν δήλωσαν συμμετοχή ο ΠΑΟ Καλοχωρίου, ο Κεραυνός Χιλιοδένδρου και ο ΠΑΣ Κορεστείων.

Στο… κύπελλο με δεδομένη τη συμμετοχή 19 ομάδων, το Σάββατο θα γίνουν μόλις 3 ματς, ώστε με τις 13 ομάδες που θα προκριθούν άνευ αγώνος στην β’ φάση, να συγκροτηθεί η 16άδα που θα γίνει στη συνέχεια οκτάδα, τετράδα και …τελικός.

Οι ήρωες ερασιτέχνες παράγοντες που θέλουν τα παιδιά στον αθλητισμό και όχι αλλού, αδυνατούν πλέον να βάζουν το χέρι στην τσέπη, απέναντι σε μια ανάλγητη κυβέρνηση που έχει άλλα σχέδια για τη νεολαία…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς