16.8 C
Athens

FIFAgate: Εισαγγελική πρόταση για φυλάκιση 28 μηνών στον Νασέρ Αλ-Κελαϊφί

Ο Ελβετός εισαγγελέας εισηγήθηκε ποινή φυλάκισης 28 μηνών στον ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν, Αλ-Κελαϊφί

Σοκ στη Γαλλία και στην Παρί Σεν Ζερμέν! Την Τρίτη (8/3) ο Ελβετός Εισαγγελάς στην Μπελινζόνα εισηγήθηκε φυλάκιση 28 μηνών στον πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί για το «FIFAgate», την υπόθεση διαφθοράς που ερευνούν οι Αρχές αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 και 2030.

Σημειώνεται πως δεν υπήρξε εισήγηση για φυλάκιση μόνο στον ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο δεύτερος για τον οποίο υπήρξε ανάλογη εισήγηση είναι ο πρώην γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, ο οποίος θεωρήθηκε ύποπτος στην υπόθεση για «αδικαιολόγητα οφέλη». Ο Εισαγγελέας πρότεινε φυλάκιση 35 μηνών για τον Βάλκε, ενώ πρότεινε ποινή φυλάκισης 30 μηνών στον τρίτο κατηγορούμενο, Ντίνο Ντέρη.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, ο Ντέρης διευθύνει την TAF Sports Marketing, που κατέχει τα διεθνή δικαιώματα στο ελληνικό πρωτάθλημα και εμπλέκεται στην έρευνα για φερόμενη διαφθορά, που ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου του 2017. Μάλιστα, φέρεται να έδωσε «μίζα» στον Βάλκε, ο οποίος φέρεται να άσκησε επιρροή για να καταλήξουν τα δικαιώματα στο beIN (που ανήκει στον Αλ-Κελαΐφι).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί σε πρώτο βαθμό όπου κατηγορούνταν για δωροδοκία, ωστόσο η Εισαγγελία είχε ασκήσει έφεση για διαφθορά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς