19.2 C
Athens

ΕΠΟ: Αίτημα σε 12 ομοσπονδίες για ξένους διαιτητές για τα ντέρμπι!

Διαιτητές από την Πολωνία, την Αυστρία, ακόμα και την... Αρμενία ενδέχεται να σφυρίξουν τα ντέρμπι της Super League, μετά τις σχετικές επαφές της ΕΠΟ με τις αντίστοιχες ομοσπονδίες!

Το καλοκαίρι μπήκε για πρώτη φορά η διάταξη στον κανονισμό διαιτησίας. Σε λίγο καιρό αναμένεται να γίνει πράξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΠΟ έστειλε αίτημα σε 12 ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες για να στείλουν ξένους διαιτητές στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Το ζήτησε η ΚΕΔ.

Ο Περέιρα, που έκλεισε το σεμινάριο της Super League Καρπενήσι, λέγοντας στους ρέφερι ότι δεν τους εμπιστεύεται εξαιτίας των διαρροών που έγιναν, φαίνεται πως έχει πάρει τις αποφάσεις του. 

Την 4η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ. Ακολουθούν τα ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ την 5η και ΑΕΚ-Ολυμπιακός την 6η. Ο Πορτογάλος και οι συνεργάτες του προγραμματίζουν να σφυρίζουν ξένοι ρέφερι. Όπως συνέβη με τον Ισπανό Μπορμπαλάν στον τελικό του κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. 

Ποιοι θα είναι οι ξένοι διαιτητές; Θα είναι καλύτεροι από τους Έλληνες; Έμαθα κάποιες από τις χώρες στις οποίες απευθύνθηκε η ΕΠΟ. Πρόκειται για την Πολωνία, την Τσεχία, την Αυστρία και την Αρμενία… Οι πηγές μου ισχυρίζονται ότι το πιο πιθανό είναι να σφυρίξει το πρώτο κατά σειρά ντέρμπι κάποιος Πολωνός ή Αυστριακός διαιτητής. 

Κάποιος; Αν είναι ο Μαρτσίνιακ, που είναι στην ελίτ κατηγορία της UEFA, να το συζητήσουμε. Για τον δεύτερο ή τρίτο στην λίστα της Πολωνίας, της Αυστρίας ή της …Αρμενίας έχω πολλές ενστάσεις. Προσωπικά είμαι αντίθετος στον ορισμό ξένων διαιτητών. Σε καμία σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα δεν γίνεται αυτό. Εφόσον θεωρείς ότι υπάρχει πρόβλημα με τους δικούς σου διαιτητές, με ορισμένους, τους στέλνεις σπίτι τους και σφυρίζουν οι άλλοι στον πίνακα.  

Δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη στον διαιτητή που ξέρει ότι θα έρθει για να σφυρίξει ένα ματς και ότι δεν θα έχει συνέπειες ανεξάρτητα από την εμφάνιση που θα κάνει. Είναι πιο ευάλωτος στους …πειρασμούς. 

Ωστόσο η ΚΕΔ και η ΕΠΟ έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Έχουν ήδη δρομολογηθεί οι εξελίξεις. Περιμένω πραγματικά τη στιγμή που θα κάνει ροντέο ελληνικό ντέρμπι ένας ξένος διαιτητής. Για να δω μετά τις αντιδράσεις όλων των πλευρών. Σας έδωσα την είδηση. Για να δούμε αν τελικά ο Περέιρα ποντάρει ξανά στους ρέφερι από το εξωτερικό.  

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς