27.3 C
Athens

Στόλτενμπεργκ: Υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε ότι η σύγκρουση δε θα κλιμακωθεί εκτός Ουκρανίας

Τον κίνδυνο να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την ευθύνη του ΝΑΤΟ να μην εξαπλωθεί η σύρραξη σε περισσότερες χώρες, υπογράμμισε σήμερα ο επικεφαλής της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μιλώντας με τον πρόεδρο της Λετονίας Έγκλις Λέβιτς, ο κ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι κατάσταση που βλέπουμε πλέον στην Ουκρανία είναι «φρικτή», και ότι ο ανθρωπιστικός αντίκτυπος «της επίθεσης του Πούτιν είναι καταστροφικός».

«Το να στοχεύεις με πυρά τον άμαχο πληθυσμό είναι έγκλημα πολέμου και δεν είναι αποδεκτό. Ήμασταν ξεκάθαροι ότι ο Πούτιν θα πληρώσει βαρύ τίμημα για την επιθετικότητά του απέναντι στην Ουκρανία και το τίμημα αυτό είναι ακριβώς αυτό που πληρώνει τώρα. Η Ρωσία έχει χτυπηθεί από σοβαρές κυρώσεις και έχει απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι τρομακτικό και μας επηρεάζει όλους. Είναι υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε ότι η σύγκρουση δεν θα κλιμακωθεί και δεν θα επεκταθεί πέρα από την Ουκρανία. Πρέπει να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό όλων των συμμαχικών εδαφών. Η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα ήταν καταστροφικό, θανατηφόρο», τόνισε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς