18.4 C
Athens

FIFA: Απόφαση για αναστολή των συμβολαίων των ξένων παικτών σε Ρωσία και Ουκρανία μέχρι τον Ιούνιο

Σε μία κρίσιμη και καθοριστική απόφαση για το μέλλον των ξένων παικτών που μέχρι την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αγωνιζόταν στις δύο χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση πήρε η FIFA.

Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Συνομοσπονδία αποφάσισε να αναστείλει αυτόματα μέχρι τον Ιούνιο τα συμβόλαια των ξένων παικτών που είχαν θέση στο ρόστερ των ουκρανικών ομάδων, ειδικότερα από τη στιγμή που το πρωτάθλημα στην Ουκρανία έχει βάλει «λουκέτο» μέχρι νωτέρας.

Οι ξένοι παίκτες που αγωνίζονταν στο ουκρανικό πρωτάθλημα θα έχουν δικαίωμα μέχρι τις 7 Απριλίου να βρουν τον επόμενο σταθμό της ποδοσφαιρικής τους καριέρας, καθώς από χθες το βράδυ λογίζονται ως «ελεύθεροι».

Σε ό,τι αφορά το ρωσικό πρωτάθλημα που συνεχίζεται κανονικά, η απόφαση που κοινοποιήθηκε δίνει το περιθώριο στις ομάδες να διαπραγματευτούν με τους ξένους παίκτες των ρόστερ για την παραμονή τους ή μη στον σύλλογο μέχρι και τις 10 Μαρτίου. Σε περίπτωση που ένας παίκτης αποφασίσει να αποχωρήσει θα έχει επίσης χρονικό περιθώριο μέχρι τις 7 Απριλίου να βρει τη νέα του ομάδα ενόψει της σεζόν 2022-23 κι επίσης θα λογίζεται ως «ελεύθερος» στην αγορά.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς