16.4 C
Athens

Επεισόδια στο Μεξικό: Τέλος οι οπαδοί φιλοξενούμενων στα γήπεδα

Τα σοβαρότατα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο Κερετάρο – Άτλας στο Μεξικό από οπαδούς και προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό τριών ανθρώπων και άλλων 26 που νοσηλεύονται – σε σταθερή κατάσταση και δίχως σημαντικά προβλήματα – φέρνουν στο κάδρο νέα μέτρα.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως από εδώ και στο εξής θα απαγορεύεται η παρουσία των φιλοξενούμενων οπαδών στα γήπεδα της αντίπαλης ομάδας.

«Από σήμερα, οι φιλοξενούμενοι φίλαθλοι δεν θα μπορούν να πάνε σε αντίπαλα γήπεδα. Η Λίγκα θα εφαρμόσει αυτό το μέτρο και θα είναι ένα από τα θέματα που θα συνεχίσουμε να συζητάμε. Όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι, αλλά πρέπει να αναλύσουμε το κομμάτι της βίας στα γήπεδα γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση χωρίς τη συμφωνία όλων των μερών. Γι’ αυτό αυτή η διαδικασία πρέπει να είναι αποτελεσματική, ώστε να γνωρίζουμε και να εφαρμόζουμε τις κυρώσεις το συντομότερο δυνατό», ανέφερε μεταξύ άλλων στο διαδικτυακό μήνυμά του ο πρόεδρος της Μεξικάνικης Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Μικέλ Αριόλα.

Θυμίζουμε πως μετά τα όσα συνέβησαν, όλες οι αναμετρήσεις της 9ης αγωνιστικής αναβλήθηκαν ενώ έχει ανοίξει φάκελος για να διερευνηθεί πώς ξεκίνησαν όλα αλλά και να επιρριφθούν ευθύνες στους υπαίτιους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς