23.2 C
Athens

Ο Ολυμπιακός και το «κόλπο» με το αήττητο

Ο Χρήστος Υφαντής γράφει για τη σπέκουλα που γίνεται γύρω από τα «αήττητα» πρωταθλήματα και που σε λίγο θα εμφανίσει τον Ολυμπιακό... αποτυχημένο και τον Μαρινάκη να σκέφτεται να μην πάει στη φιέστα από την ντροπή του!

Ενωμένος, αγωνιστικά ισχυρός, διοικητικά πανίσχυρος ο Ολυμπιακός βαδίζει προς την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος της ιστορίας του, τρίτου συνεχόμενου σε καθεστώς «εξυγίανσης» και την ίδια ώρα καταστρέφει τους υπολογισμούς και τα σχέδια των «συμμάχων» και επαναφέρει στο προσκήνιο το κανονικό ποδόσφαιρο, αυτό που παίζεται πάνω στο χορτάρι από κανονικές ομάδες και όχι αυτό που φαντασιώνεται το παρεάκι του Πάρκου Γουδή.

Μπορεί να τα καταφέρει; Ναι, αν αντιληφθεί αμέσως πως «άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας». Η οπτική του απέναντι στα γεγονότα και η (πιθανή) μακαριότητα του και ο εφησυχασμός του θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, εξηγούμαι πως «το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που έχουν μιλήσει οι μουγγοί στην εξέδρα με όσα μπορούν να συμβούν στο γήπεδο».

https://athlosnews.gr/aris-olybiakos-2-1-to-aittito-espase-sto-charilaou/

Σε κάθε περίπτωση οι Ερυθρόλευκοι είναι το μεγάλο, το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κούπα, αυτό λένε οι αριθμοί αλλά και η ουσιαστική ανάγνωση τους, ακόμη και σε μια αγωνιστική περίοδο που σχεδόν τίποτε δεν τους πήγε όπως το σχεδίαζαν για μερικές δεκάδες αντικειμενικούς (αλλά και κάποιους υποκειμενικούς) λόγους.

Ναι, αλλά το… αήττητο;  Πού το πας κοτζάμ «αήττητο», το οποίο παρεμπιπτόντως, «μόνο η ΠΑΟΚάρα το κατάφερε στη σύγχρονη περίοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, την περίοδο 2018/2019 με τη μανσέτα του Βιεϊρίνια στη Λαμία και άλλες «ομορφιές» του ποδοσφαίρου (η δεύτερη φράση δεν αναφέρεται από κανένα αρθρογράφο, είναι πολλά τα λεφτά Άρη);

https://athlosnews.gr/polemos-stin-oukrania-echei-logous-na-anisychei-o-ivan-savvidis-gia-antipoina/

Τα θερμά μου συγχαρητήρια (τα έχω ξαναδώσει) στον ΠΑΟΚ για την τεράστια επιτυχία του να φτάσει στην τρίτη στην ιστορία του κατάκτηση πρωταθλήματος και αυτό να είναι «αήττητο».

Τι κρίμα, που δεν καταγράφεται σε ξεχωριστή λίστα στην ποδοσφαιρική στατιστική και που δεν συγκίνησε την UEFA να πάρει μια απόφαση (λόγω του αήττητου) να επιτρέψει στην ΠΑΟΚάρα να παίξει «τιμής ένεκεν» στο UEFA Champions League «μια φορά κι αυτή στην ιστορία της», έτσι για να μην το έχει μαράζι και καημό και καταναλώνεται στο UEFA Conference League!

Δυστυχώς, για τον ΠΑΟΚ, ακόμη και η στατιστική απεικόνιση των τίτλων του πρωταθλητή σε όλα τα γνωστά ανά την υφήλιο πρωταθλήματα, σε αυτά που η FIFA και οι συνομοσπονδίες των ηπείρων αναγνωρίζουν (μεταξύ τους και η UEFA) δεν δίνει καμία σημασία αν το πρωτάθλημα είναι «αήττητο» ή ο πρωταθλητής έκανε και μία (ή περισσότερες) ήττα.

Τα πρακτικά αποτελέσματα της κατάκτησης ενός τίτλου (έσοδα, αριθμός τίτλων, διασυλλογικές διοργανώσεις UEFA, εκατομμύρια ευρώ κ.λ.π.) είναι τα ίδια, όπως και αν αυτός κατακτήθηκε και ανεξάρτητα από το αν ο παρονομαστής του κλάσματος νίκες/ήττες είναι «μηδέν».

Τότε, αν όλα αυτά που καθορίζουν την επόμενη μέρα ενός τίτλου πρωταθλητή ουδόλως επηρεάζονται από τον «αήττητο» ή όχι χαρακτήρα, προς τι «το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός», προς τι ο χαμός στα social media, προς τι οι κραυγές και τα αναθέματα, προς τι τα επικοινωνιακά κορδώματα των απιθανοαπίθανων τύπων «μόνο εγώ το έκανα;».

Όπως και να το κάνεις ένας λόγος υπάρχει και είναι πανίσχυρος: Το μεροκάματο! Το ψωμάκι της οικογένειας! Αν είναι δε από παντεσπάνι ακόμη καλύτερα!

Το αήττητο είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλής και ασφαλής τρόπος να κρυφτεί πίσω του μια, ακόμη, χρονιά αποτυχιών, να διακτινιστούν στο διάστημα οι ευθύνες, να ωραιοποιηθούν τα λάθη και να επικοινωνηθούν οι προτεραιότητες και οι στόχοι της επόμενης περιόδου, τότε «που η ομαδάρα θα τα κάνει όλα σωστά και θα τον συντρίψει τον γαύρο».

Είναι προς κοινό θαυμασμό πως στο μυαλό όλων των δημοσιολογούντων υπέρ του «αήττητου» και (λογικά) εναντίον του Ολυμπιακού συνδέονται οργανικά ένα, ακόμη, χαμένο πρωτάθλημα για την ομαδάρα της καρδιάς τους με μια στατιστική μέτρηση, η οποία δεν υπάρχει πουθενά αλλού πέρα από το μυαλό τους.

Σκέφτομαι ότι η Λίβερπουλ, η Τσέλσι, η Σίτι, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν που έχουν σαρώσει εθνικούς και ευρωπαϊκούς τίτλους θα πρέπει να αισθάνονται ένα τεράστιο κενό που δεν κατάφεραν να κερδίσουν έναν αήττητο τίτλο για να καταταγούν στην ίδια στατιστική κατηγορία με την ΠΑΟΚάρα, άλλο τέτοιο κακό να μην τους εύρει!

Ειλικρινή συγχαρητήρια, πάντως, για το «εργάκι». Το κόλπο με το «αήττητο» και εύκολα περνάει και παντεσπάνι δικαιολογεί και μπράβο τους.

Να το πουν και στον Μαρινάκη μπας και συγκινηθεί βαθύτατα και δεν πάει στην απονομή του πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό (αν το κατακτήσει) επειδή δεν θα είναι «αήττητο».

Τι ζούμε ρε φίλε!!!

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μπαρτζώκας: Ξεκάθαρη παράβαση στην επαναφορά του Σατοράνσκι, μπορούσαμε να έχουμε πάρει άλλες αποφάσεις κι εγώ και οι παίκτες

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε στα τραγικά διαιτητικά σφυρίγματα που έκριναν το Game 3 ενώ μίλησε και για τις αποφάσεις που πήραν οι παίκτες του και ο ίδιος σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα

Μπάγερν – Ρεάλ 2-2: Η σπίθα του Βινίσιους κράτησε όρθιους τους Μαδριλένους στο Μόναχο

Η τέταρτη σερί ισοπαλία της Ρεάλ στο Champions League είχε την υπογραφή του Βινίσιους και οι δυο κολοσσοί θα λύσουν τις διαφορές τους σε έναν επαναληπτικό που αναμένεται ΕΠΙΚΟΣ

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 80-82 (παρ.): Ληστεία μετά φόνου με υπογραφή EuroLeague

Τα μηνύματα είχαν έρθει από τα δυο ματς της Βαρκελώνης, ωστόσο απόψε οι απεσταλμένοι κομάντο της Euroleague ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στην προσπάθειά τους να αφήσουν με το ζόρι τον Ολυμπιακός εκτός φάιναλ φορ, χαρίζοντας τη νίκη στους Καταλανούς με ένα σφύριγμα που δεν θα τολμούσε να το δώσει ούτε ο Γκριμάου