25.9 C
Athens

Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2: Χάλασε το ντεμπούτο του Φέστα, έπαιξε με αλλαγές πριν τη Γάνδη (vid)

Με πολλές αλλαγές και υπό καταρρακτώδη βροχή, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά τις δύο σερί ισοπαλίες με Ιωνικό και ΑΕΚ (1-1) επικρατώντας με 2-0 της Λαμίας στο «Αθανάσιος Διάκος» και χάλασε το ντεμπούτο του Τζιανλούκα Φέστα.

Η αναμέτρηση των δύο ομάδων θα ξεχαστεί γρήγορα, με τον Ιταλό κόουτς να αντιλαμβάνεται πως θα έχει δύσκολο έργο και με μια ομάδα που έχει ξεχάσει τι σημαίνει να μαζεύει βαθμούς. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ που εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Ολυμπιακού μείωσε τη διαφορά στους 12 βαθμούς στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Οι καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες και ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Ζαμπά στην πρώτη του μεγάλη φάση στο 36′.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έφυγε στην κόντρα και έκανε ωραία κούρσα από τα αριστερά, βγήκε απέναντι από τον Γκαραβέλη και εκτέλεσε για το 0-1.

Η καταρρακτώδης βροχή και ο λασπωμένος αγωνιστικός χώρος δεν μπόρεσαν να αφήσουν τους παίκτες των δύο ομάδων να παίξουν ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν ευκαιρίες, με τα στημένα να αποτελούν μια κάποια λύση. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους – και συγκεκριμένα στο 52′ -, οι Ασπρόμαυροι κλείδωσαν το τρίποντο.

Ο Μουργκ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Μιχαηλίδης με πολύ δυνατό άλμα στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Οι Ασπρόμαυροι έκαναν κάποια καλά σουτ αλλά όχι κάποιο που να τρομάξει τον Γκαραβέλη. Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε μόλις μια αξιοσημείωτη τελική προσπάθεια, μια κεφαλιά του Ελευθεριάδη που πέρασε ελάχιστα άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ σφράγισε το τρίποντο και έστρεψε την προσοχή του στην πρώτη αναμέτρηση με τη Γάνδη η οποία θα κρίνει πολλά ενόψει επαναληπτικού, την ώρα που η Λαμία υπέστη 7η σερί ήττα – πρώτη με τον Τζιανλούκα Φέστα – και βρίσκεται στο +5 από τον ουραγό Απόλλωνα και… αγκαλιά με τα μπαράζ παραμονής.

ΛΑΜΙΑ – ΠΑΟΚ 0-2

Σκόρερ: 37′ Ζαμπά, 52′ Μιχαηλίδης

Γήπεδο: Αθανάσιος Διάκος

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Κίτρινες: Νούνιες / Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί, Πασχαλάκης

ΛΑΜΙΑ (Φέστα): Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Άλβες, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (81′ Μαζουλουξής), Νούνιες, Τιρόνε (54′ Μπανγκουρά), Ελευθεριάδης (68′ Τσούκαλος), Μανούσος, Καραμάνος (81′ Βέλλιος)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον (69′ Μιχάι), Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (46′ Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Σοάρες (75′ Κούρτιτς), Μουργκ (69′ Α. Ζίβκοβιτς), Ζαμπά, Ελ Καντουρί, Τσόλακ (81′ Άκπομ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς