13.2 C
Athens

Επεισόδια στο Μεξικό: Δεν υπάρχουν νεκροί, 29 οι τραυματίες και οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση

Τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση της Κερετάρο με την Άτλας στο Μεξικό κάνουν τον γύρο του κόσμου. Μερικές ώρες μετά τα όσα συνέβησαν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο Κυβερνήτης της Πολιτείας του Κερετάρο αποκάλυψε πως ευτυχώς δεν υπάρχουν νεκροί ωστόσο τόνισε ότι υπάρχουν τρεις σοβαρά τραυματίες και άλλοι 26 ασθενείς που νοσηλεύονται.

«Ακουγόταν πως από κάποιοι είχαν πεθάνει, αλλά δεν υπάρχουν νεκροί, μάλιστα ασθενείς που βρίσκονται στο νοσοκομείο αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους στα βίντεο των επεισοδίων», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου, με τον Κυβερνήτη της Πολιτείας, Μαουρίσιο Κούρι να υποστηρίζει από πλευράς του πως: «Αισθάνομαι προσβεβλημένος, αγανακτισμένος, πληγωμένος. Είναι κρίμα που συμβαίνουν τέτοια γεγονότα σε μια πολιτεία που είναι σύμβολο ανεξαρτησίας. Είναι απαράδεκτη μια τραγωδία όπως αυτή, γιατί είναι, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν θάνατοι. Αν και δεν υπάρχουν νεκροί, είναι μια τραγωδία και δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι».

Παράλληλα, ο Γραμματέας της Ασφάλειας της Πολιτείας της χώρας, Μιγκέλ Άνχελ Κοντρέρας, υποστήριξε πως θα κατατεθεί αναφορά στον Kυβερνήτη Μαουρίσιο Κούρι με στόχο να ξεκαθαριστεί πλήρως η κατάσταση για τα όσα συνέβησαν και υποστήριξε πως η ιδιωτική εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια δεν είχε δώσει τα κατάλληλα δεδομένα για την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς