24 C
Athens

Σοκ στο Μεξικό: Τα Μέσα κάνουν λόγο για τουλάχιστον 17 νεκρούς από τα επεισόδια στο Κουερετάρο – Άτλας!

Αηδία και σοκ προκαλούν οι εικόνες από τα επεισόδια ανάμεσα σε χούλιγκανς σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο Μεξικό, από τα οποία προκλήθηκαν τουλάχιστον 17 θάνατοι σύμφωνα με τα Μέσα στη χώρα της κεντρικής Αμερικής

Η ποδοσφαιρική αναμέτρηση της Κουερετάρο με την Άτλας για το πρωτάθλημα στο Μεξικό στιγματίστηκε από έντονα επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων που μετέτρεψαν τον αγωνιστικό χώρο σε πεδίο μάχης, ενώ πληροφορίες από Μεξικανούς δημοσιογράφους, που όμως διαψεύδονται από τις Αρχές της χώρας, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 17 νεκρούς!

https://athlosnews.gr/sokaristika-epeisodia-se-podosfairiko-agona-sto-mexiko-anepisimes-plirofories-mechri-kai-gia-nekrous/

Η ένταση ανάμεσα στους χούλιγκανς των δύο ομάδων ήταν έντονη ακόμα και πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά κορυφώθηκε στο 64ο λεπτού, όταν ανεγκέφαλοι αρχικά από την πλευρά της Άτλας «μπούκαραν» στον αγωνιστικό χώρο και πριν καλά-καλά προλάβουν να αποχωρήσουν οι παίκτες άρχισαν οι μάχες σώμα με σώμα, με την αστυνομία να είναι απούσα τουλάχιστον στις αρχές του συμβάντος.

Οι σκηνές που ακολούθησαν δεν παραπέμπουν σε ποδοσφαιρικό αγώνα και προκαλούν για άλλη μια φορά αηδία για τη βία και τη βαναυσότητα που επικρατεί στο ανθρώπινο είδος. Οι εικόνες με ανθρώπους γυμνούς και μέσα στα αίματα στα πέριξ του γηπέδου προκαλούν συναισθήματα που δεν περιγράφονται με λέξεις. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν αξίζουν την προβολή, γι’ αυτό κι εμείς επιλέγουμε να μην τις κοινοποιήσουμε.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μέσω της Άτλας αρκετοί συγγενείς και φίλοι των ανθρώπων που είτε βρισκόταν στο γήπεδο, είτε ενεπλάκησαν στα επεισόδια κάνουν έκκληση μέσω των social προκειμένου να πληροφορηθούν για την κατάστασή τους καθώς αγνοούνται εδώ και πολλές ώρες.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι Αρχές της περιοχής μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 22 τραυματισμοί, 9 εκ των οποίων έφτασαν στο νοσοκομείο και δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ μένει να ξεκαθαριστεί τι ισχύει με τις ανεπιβεβαίωτες και ίσως καλά κρυμμένες πληροφορίες για θύματα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς