24.2 C
Athens

Super League: Τρεις ομάδες για μία θέση στα play-off, όλα τα σενάρια για ΠΑΣ, Αστέρα και ΟΦΗ

ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης και ΟΦΗ θα δώσουν απόψε (6/03) στις 19:00 τη μάχη τους για ένα εισιτήριο στην εξάδα, όμως γνωρίζουν πως κανείς τους δεν θα είναι σίγουρος για την τελική εικόνα της βαθμολογίας μέχρι την Τρίτη (8/03), όταν και θα εκδικαστεί η έφεση των Ηπειρωτών για το -5 από την ΕΕΑ

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Super League είναι «αφιερωμένο» αποκλειστικά στην έκτη θέση που θα δώσει σε μία επαρχιακή ομάδα το εισιτήριο για τα play-off και το όνειρο για συμμετοχή στα προκριματικά του Conference League τον ερχόμενο Ιούλιο.

ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης και ΟΦΗ θα δώσουν απόψε (6/03) στις 19:00 τη μάχη τους για ένα εισιτήριο στην εξάδα, όμως γνωρίζουν πως κανείς τους δεν θα είναι σίγουρος για την τελική εικόνα της βαθμολογίας μέχρι την Τρίτη (8/03), όταν και θα εκδικαστεί η έφεση των Ηπειρωτών για το -5 από την ΕΕΑ.

Σε δύο λέξεις; Super League (το μεγαλείο σου). Σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο ΠΑΣ με νίκη απόψε στο Πανθεσσαλικό επί του Βόλου και ήττα ή ισοπαλία του Αστέρα στο ΟΑΚΑ -ανεξαρτήτως με το τι θα κάνει ο ΟΦΗ με τον Απόλλωνα- καπαρώνει την έκτη θέση και δεν έχει καν το άγχος τι θα συμβεί στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ την ερχόμενη Τρίτη. Σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο τα πράγματα περιπλέκονται. Και εξηγούμαστε:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟΥΣ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ

Ο Αστέρας βρίσκεται στην 6η θέση με 35 πόντους και την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι Αρκάδες αν κερδίσουν είναι η έκτη ομάδα των playoffs και δεν ενδιαφέρονται για το τι θα γίνει στα ματς του ΠΑΣ Γιάννινα και του ΟΦΗ.

Αν οι Αρκάδες πάρουν το “Χ” στο ΟΑΚΑ θα πάνε στους 36 βαθμούς και θα θέλουν να μην κερδίσει ούτε ο ΠΑΣ Γιάννινα αλλά ούτε και ΟΦΗ.

Αν την Κυριακή η ομάδα του Ράσταβατς γνωρίσει την ήττα από την ΑΕΚ τότε και πάλι μπορεί να περάσει στα playoffs με ήττες ή ακόμα και ισοπαλίες του ΠΑΣ και του ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική.

ΟΦΗ ΣΤΟΥΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ

Οι Κρητικοί θέλουν την εντός έδρας νίκη με τον Απόλλωνα και συνδυασμό αποτελεσμάτων (ήττα ή ισοπαλία του ΠΑΣ με τον Βόλο και του Αστέρα με την ΑΕΚ) για να κλέψουν αυτοί το εισιτήριο για την Ευρώπη και να αφήσουν στα… κρύα του λουτρού και στις δικαστικές αίθουσες τους Γιαννιώτες.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 25 ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ -6 ΣΤΟΝ ΑΡΗ

1.Ολυμπιακός 65
2.ΠΑΟΚ 50
3.ΑΕΚ 43
4.Άρης 42
5.Παναθηναϊκός 39
6.Αστέρας 35

7.ΠΑΣ 34
8.ΟΦΗ 34

Τα κριτήρια ισοβαθμίας

1.Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
2.Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
3.Τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
4.Την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
5.Την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς