22.5 C
Athens

Νις – Παρί 1-0: Ο Ντελόρ ξέρανε τους Παριζιάνους με γκολάρα στο 88′! (vid)

Η Νις βρήκε τον τρόπο για τρίτο σερί παιχνίδι φέτος να κρατήσει στο μηδέν την Παρί. Μετά το 0-0 του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα και το 0-0 στο Κύπελλο – μέσω του οποίου οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι και η ομάδα της Νίκαιας προκρίθηκε – η Νις έκλεισε πλήρως τους Παριζιάνους και με την γκολάρα του Ντελόρ στο 88′ πανηγύρισε τεράστια νίκη με 1-0 στο ματς της Allianz Rivera.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν τη διαφορά στους 13 από την πρωτοπόρο – που υπέστη δεύτερη σερί ήττα εκτός έδρας μετά τον διασυρμό από τη Ναντ – και μπορεί να μην έχουν ελπίδες για τίτλο ωστόσο δείχνουν πως θα καπαρώσουν τη δεύτερη θέση έχοντας φυσικά να επιδείξουν και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου αλλά και το ότι για τρίτο σερί ματς προξένησαν… κάζο στους πρωτευουσιάνους.

Η ομάδα του Γκαλτιέ κοίταξε πρώτα να προφυλάξει τα μετόπισθεν και αυτό φάνηκε από τις επιλογές των μέσων που μέχρι το 75′ περισσότερο κοιτούσαν να παίξουν με ηρεμία και να γυρίσουν την μπάλα προς τα πίσω. Οι Παριζιάνοι δεν είχαν εμπνεύσεις, ο Μέσι και ο Νεϊμάρ δεν μπορούσαν να συνεργαστούν και η απουσία του Εμπαπέ ήταν εμφανής.

Η άμυνα της Νις πιάστηκε αδιάβαστη μονάχα σε αντεπίθεση που εκδηλώθηκε από δικό της κόρνερ (!) αλλά ο Μπενίτες είχε απάντηση στο πλασέ του Ντι Μαρία.

Στη μεγάλη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε στο 88′ βρήκε το χρυσό γκολ! Κλέψιμο του Ροζάριο στον Νεϊμάρ, κούρσα του Στενγκς από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι και ο Ντελόρ που αποτέλεσε τη μεγάλη αλλαγή του Γκαλτιέ με σουτ στην κίνηση ξέρανε τον Νάβας και ξεσήκωσε την εξέδρα για να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί στο φινάλε!

ΝΙΣ: Μπενίτες, Ντανίλιουτς (79′ Λοτομπά), Τοντιμπό, Ντάντε, Μπαρ, Κλάιφερτ (86′ Μπουνταουί), Ροζάριο, Λεμινά (70′ Σναϊντερλέν), Τουράμ (79′ Στενγκς), Ντόλμπεργκ (70′ Ντελόρ), Γκουιρί

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Κέρερ (90+1′ Ντράξλερ), Μαρκίνιος, Ντανίλο, Μπερνάτ, Βεράτι, Ντιαλό, Βαϊνάλντουμ (90+1′ Γκουεγέ), Ντι Μαρία (79′ Ικάρντι), Νεϊμάρ, Μέσι

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 4/3

Λοριάν – Λιόν 1-4 (57’ Μοφί / 5’, 78’ Φαβρ, 26’ Ντεμπελέ, 59’ Εκαμπί)

Σάββατο 5/3

Λανς – Μπρεστ 0-1 (59′ Ονοράτ)

Νις – Παρί Σεν Ζερμέν 1-0 (88′ Ντελόρ)

Κυριακή 6/3

Σεντ Ετιέν – Μετς (14:00)

Ναντ – Μονπελιέ (16:00)

Ρεμς – Στρασβούργο (16:00)

Ρεν – Ανζέ (16:00)

Μπορντό – Τρουά (16:00)

Λιλ – Κλερμόν (18:05)

Μαρσέιγ – Μονακό (21:45)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς