19.2 C
Athens

Κάλιαρι – Λάτσιο 0-3: Απόδραση από τη Σαρδηνία με τη λάμψη του Φελίπε Άντερσον

Τα δύο αρνητικά αποτελέσματα στις τελευταίες αγωνιστικές στη Serie A είχαν απομακρύνει προσωρινά τη Λάτσιο από τις ευρωπαϊκές θέσεις. Υπό αυτό το πρίσμα, η νίκη για τους Ρωμαίους στη Σαρδηνία απέναντι σε μια Κάλιαρι που δίνει μάχη για την παραμονή, ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη και τελικά ήρθε πιο εύκολα από ό,τι θα φανταζόταν ο Μαουρίτσιο Σάρι μιας και στον πρώτο γύρο οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες. Παράλληλα, η Κάλιαρι προερχόταν από ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων.

Η Λάτσιο έκανε μια άκρως πειστική εμφάνιση και πανηγύρισε το τρίποντο με 3-0 για να πλησιάσει στον πόντο Ρόμα και Αταλάντα και στους τέσσερις την 4η Γιουβέντους που έχει ματς λιγότερο.

Ο Ιμόμπιλε άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα στο 19′ με το 21ο γκολ του φέτος στη Serie A, έπειτα από χρήση VAR σε πέναλτι που δόθηκε για χέρι του Αλτάρε. Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ο Φιλίπε Άντερσον έβγαλε τετ α τετ τον Λουίς Αλμπέρτο και εκείνος διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων.

Το τρίτο γκολ ήρθε στο 62′, με τον Άντερσον να περνάει τους μισούς παίκτες της Κάλιαρι και να βγαίνει απέναντι από τον Κράνιο για να πλασάρει εύστοχα και να σημειώσει ένα από τα ωραιότερα τέρματα της σεζόν. Η Λάτσιο ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μάρουσιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 89′.

Η Κάλιαρι έμεινε στους 25 βαθμούς και στο +3 από τη 18η Βενέτσια που όμως έχει δύο παιχνίδια λιγότερα και τη δυνατότητα να ρίξει τους Σαρδήνιους εντός επικίνδυνης ζώνης. Ο Μπάμπης Λυκογιάννης έμεινε στον πάγκο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 28ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 4/3

Ίντερ – Σαλερνιτάνα 5-0 (22’, 40’, 56’ Λαουτάρο, 65’, 69’ Τζέκο)

Σάββατο 5/3

Ουντινέζε – Σαμπντόρια 2-1 (3′ Ντεουλοφέου, 12′ Ουντότζι / 13′ Καπούτο)

Ρόμα – Αταλάντα 1-0 (32′ Έιμπραχαμ)

Κάλιαρι – Λάτσιο 0-3 (19′ πεν. Ιμόμπιλε, 42′ Λουίς Αλμπέρτο, 62′ Άντερσον)

Κυριακή 6/3

Τζένοα – Έμπολι (13:30)

Φιορεντίνα – Βερόνα (16:00)

Μπολόνια – Τορίνο (16:00)

Βενέτσια – Σασουόλο (16:00)

Γιουβέντους – Σπέτσια (19:00)

Νάπολι – Μίλαν (21:45)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς