24.6 C
Athens

Εμβιλά: Είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε το 100% όταν μας καλεί ο Μαρτίνς

Ο Γιαν Εμβιλά μίλησε στη NOVA για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη και αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχει κάνει η ομάδα του και σχετίζονται με την πνευματική διαχείριση μιας αναμέτρησης.

Ο Γάλλος μέσος τόνιζε πως θέλει να δίνει τον καλύτερο του εαυτό όποτε τον καλεί ο προπονητής του και υποστήριξε πως υπάρχει κούραση αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς είναι πολύ καλός στη διαχείριση των παιχνιδιών.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ματς με τον Άρη: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι, παίζουμε σε μία δύσκολη έδρα, απέναντι σε μία δυνατή ομάδα, που παραδοσιακά μας δυσκολεύει. Δεν θα έχουμε φιλάθλους στο πλευρό μας, στόχος μας να πάμε να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς, παρόλες τις δυσκολίες, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, για να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος».

Για τη φυσική του κατάσταση καθώς δεν έχει πάρει ανάσες: «Πραγματικά οι παίκτες που έχουν παίξει στη μεσαία γραμμή και όλη η ομάδα έχουν παίξει πάρα πολύ. Τα παιχνίδια είναι πολλά, οι διακοπές μικρές και τα παιχνίδια έχουν αυξηθεί μαζί με τα προκριματικά και τα playoffs. Όλοι είμαστε κουρασμένοι, είχαμε απουσιάσει μόνο τις στιγμές που ήμασταν άρρωστοι ή τραυματίες. Όταν όμως ο προπονητής με φωνάζει, τα ξεχνάω όλα, ξεχνάω την κούραση, τα δίνω όλα, θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, να ξεχνάω πόσα πολλά παιχνίδια έχω παίξει και την κούραση».

Για το αν νιώθει ηγέτης της μεσαίας γραμμής: «Είναι επιλογές του προπονητή, εκείνος αποφασίζει. Υπάρχουν και οι τραυματισμοί που αναγκάζουν τον προπονητή να κάνει αλλαγές. Π.χ. ο Μπουχαλάκης από το παιχνίδι του Απόλλωνα και μετά έλειψε για πολλά παιχνίδια. Εμπιστευόμαστε τον Μαρτίνς, είναι καλός στη διαχείριση των παιχνιδιών, ξέρει να τους ανακατεύει και να τους ταιριάζει. Όταν μας καλεί, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε το 100%».

Για την βελτιωμένη εικόνα του Ολυμπιακού στα τελευταία ματς: «Όσο καλά και να παίζουμε, αν στο πρώτο μέρος δεν μπει γκολ ή αν βρεθούμε πίσω στο σκορ, μπορούμε να βρεθούμε σε κατάσταση πανικού. Αυτό που έχουμε αλλάξει είναι η πνευματική διαχείριση του παιχνιδιού. Αν πετύχει το γκολ στο πρώτο μέρους, νιώθει πιο απελευθερωμένη και πιο δυνατή. Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε αποφύγει αυτή την κατάσταση, δεν έχουμε δεχθεί πρώτοι το γκολ στο πρώτο ημίχρονο και γενικότερα όταν παρουσιάζονται οι ευκαιρίες πρέπει αν τελειώνουμε το παιχνίδι, να φεύγει το άγχος και να κυλάει το ματς με τον ρυθμό μας. Έτσι πηγαίνουν όλα καλύτερα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς