22 C
Athens

Η Αταλάντα εξετάζει τον Φερνάντο που έφυγε από τη Σαχτάρ λόγω πολέμου

Η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία και ο πόλεμος που μαίνεται στη χώρα έχει οδηγήσει σε αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας, με τους ξένους παίκτες των ομάδων να έχουν αποχωρήσει από το Κίεβο τις προηγούμενες μέρες για να γυρίσουν στις πατρίδες τους.

FIFA και UEFA σύμφωνα με διεθνή Μέσα εξετάζουν την πιθανότητα να επιτρέψουν σε ποδοσφαιριστές των ουκρανικών συλλόγων να μπορέσουν να αγωνιστούν κάπου αλλού – παρότι διατηρούν συμβόλαιο – για να μη μείνουν ανενεργοί και ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα λήξει αυτή η τραγωδία.

Το συγκεκριμένο παράθυρο σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί σύμφωνα με τους Ιταλούς η Αταλάντα, η οποία εδώ και καιρό βρίσκεται σε αναζήτηση φορ από τη στιγμή που για διαφορετικούς λόγους είναι εκτός οι Ίλιτσιτς, Μουριέλ και Ζαπάτα.

Οι Μπεργκαμάσκι φέρονται να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Φερνάντο από τη Σαχτάρ. Ο 23χρονος φορ έχει επιστρέψει στην πατρίδα του και περιμένει τις εξελίξεις. Το συμβόλαιο του εκπνέει το καλοκαίρι το 2024 και η μεταγραφή του εκτιμάται στα 5.000.000 ευρώ.

Το αν θα γίνει κίνηση άμεσα θα φανεί από τις προθέσεις των FIFA και UEFA αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο ουκρανικό πρωτάθλημα. Ο Φερνάντο τη φετινή σεζόν μέτρησε 14 συμμετοχές με 8 γκολ και 4 ασίστ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς