20.6 C
Athens

Ανοίγει τα φτερά της για τα αστέρια

Τσεκάρει το εισιτήριο για τα αστέρια απόψε η ΑΕΚ (22.00, LIVE από το FWS.GR), η οποία αντιμετωπίζει τη Βίντι στη ρεβάνς του 2-1 της Ουγγαρίας

«Ζούλιο Σέζαρ εναντίον του Ντίντα. Μια καλή εκτέλεση και ο κόσμος να πάει στα ουράνια» έλεγε πριν από 12 χρόνια ο σχολιαστής του ΑΕΚ-Μίλαν…

Αυτή η αριστοτεχνική εκτέλεση από τον Βραζιλιάνο έχει στιγματίσει τον κάθε οπαδό της ΑΕΚ, έχοντας χαραχθεί μια για πάντα στο μυαλό του ως η πιο γλυκιά ανάμνηση από την τελευταία φορά που η ομάδα της καρδιάς του έπαιζε Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε που το ΟΑΚΑ είχε 65.000 Ενωσίτες να αποθεώνουν τον Σορεντίνο, να ξετρελαίνονται με έναν άγουρο ακόμη αμυντικό, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και να προτρέπουν τον «Λύμπε» να αφήσει το Σέζαρ να εκτελέσει το φάουλ. Όπερ και εγένετο, με την κατάληξη γνωστή…

Τέτοιες στιγμές ποδοσφαιρικής έξαρσης ανυπομονεί να ζήσει και φέτος ο Αεκτζής. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να εμφανιστεί σοβαρή στο γήπεδο και να σφραγίσει το εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Γεγονός συνιστά ότι η πρωταθλήτρια Ελλάδος είναι καλύτερη ομάδα από τη Βίντι. Και με το 2-1 στις αποσκευές της από τον πρώτο αγώνα, καθίσταται ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση. Απλά οφείλει να παρουσιάσει το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο για να μη  βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Ο κόσμος για ακόμη μια φορά θα δώσει το παρών, με την προπώληση να ξεπερνά τα 25.000 εισιτήρια, ενώ μαζί με τα διαρκείας η προσέλευση αναμένεται να είναι πάνω από 40.000.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ για τη σημερινή αναμέτρηση είναι λίγο έως πολύ γνωστή. Η Ένωση θα παραταχθεί απόψε με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, τους Μπακάκη, Οικονόμου, Λαμπρόπουλο και Χουλτ στην τετράδα της άμυνας, Σιμόες και Γαλανόπουλος τα κεντρικά χαφ. Οι τρεις σίγουροι για τη μεσοεπιθετική γραμμή είναι οι Μάνταλος, Κλωναρίδης και Λιβάγια. Ο Μπακασέτας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής καθώς αποβλήθηκε στο παιχνίδι της Ουγγαρίας και οι Πόνσε, Λόπες διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα. Αν αγωνιστεί ο Αργεντίνος, ο Κλωναρίδης θα παίξει ως εξτρέμ και ο Πόνσε μαζί με τον Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης. Αν παίξει ο Πορτογάλος, τότε ο Μάνταλος θα μετατεθεί στη δεξιά πτέρυγα, με τον Κλωναρίδη να παίζει στο πλευρό του Κροάτη και τον Λόπες αριστερά.

Από την άλλη μεριά η Βίντι ήρθε στην Αθήνα γνωρίζοντας ότι τα περιθώρια μετά την ήττα στο πρώτο ματς έχουν στενέψει. Ο Μάρκο Νίκολιτς, που ίσως ποντάρει ξανά στο σκληρό παιχνίδι των παικτών του, δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Χούστι, ο οποίος είχε αποβληθεί στον αγώνα της Ουγγαρίας. Η πιθανή ενδεκάδα της Βίντι αποτελείται από τους: Κοβάτσικ, Φιόλα, Γιουχάς, Βινίσιους, Στοπίρα, Νεγκό, Χάτζιτς, Νικόλοφ, Κοβάτς, Μ. Σέποβιτς και Λάζοβιτς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς