18 C
Athens

Φόιγκτμαν: Η διοίκηση της ΤΣΣΚΑ δεν υποστηρίζει τον πόλεμο, προσπαθώ να λύσω το συμβόλαιό μου

Έτοιμος να αποχωρήσει οριστικά από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, παρά το βαρύ συμβόλαιό του με την «ομάδα του στρατού» μέχρι το 2023, δηλώνει ο Γιοχάνες Φόιγκτμαν.

Ο πολύπειρος Γερμανός φόργουορντ σε πρόσφατες δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται σε μία ρωσική ομάδα από τη στιγμή που γίνονται αυτές οι βαρβαρότητες εις βάρος αθώων ανθρώπων στην Ουκρανία, ενώ έστειλε μήνυμα υποστήριξης προς την διοίκηση της ΤΣΣΚΑ, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά καταδικάζει τον πόλεμο.

Πάντως, ο ίδιος δείχνει αποφασισμένος να αποχωρήσει από τη Μόσχα, κάτι για το οποίο παλεύει ήδη ο μάνατζέρ του προκειμένου να βρεθεί λύση στον τερματισμό του συμβολαίου του που έχει ισχύ για άλλον ένα χρόνο. Επιθυμία του παίκτη είναι να συνεχίσει σε άλλη ομάδα της Euroleague με κλειστό πολυετές συμβόλαιο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Φόιγκτμαν:

«Στην παρούσα φάση δεν μπορούσα να παίζω για μία ρωσική ομάδα. Ακόμη και να μιλάμε για μπάσκετ, περιέχει έναν συμβολισμό που δεν νομίζω ότι είναι σωστός αυτή την στιγμή. Ο Ρώσος Πρόεδρος είναι υπεύθυνος για τον βάρβαρο πόλεμο, που προκαλεί τον θάνατο αθώων ανθρώπων στην Ουκρανία, ενώ εκατομμύρια αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους και πολλά παιδιά έχασαν το σπίτι και τη ζωή τους. Απλώς δεν μπορούσα να μείνω στη Ρωσία και την ίδια ώρα να γίνονται αυτά και εγώ να είμαι σαν μην συμβαίνει τίποτα. Δεν θα ένιωθα και ασφάλεια γενικά», δήλωσε αρχικά ο Γερμανός φόργουορντ στο «Kicker» και πρόσθεσε:

«Ξέρω για την ιστορία της ΤΣΣΚΑ και πλέον δεν υπάρχει σχέση με τον στρατό. Μάλιστα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας, καθώς ήταν ανοικτοί στον διάλογο και έδειξαν κατανόηση για την απόφασή μου. Δεν μου έβαλαν κάποιο εμπόδιο, αλλά ούτε και στους άλλους παίκτες που έφυγαν. Η αίσθηση που μου δημιουργήθηκε από τις συζητήσεις που είχα με ανθρώπους της διοίκησης ήταν πως κανείς από εκείνους δεν υποστηρίζει αυτόν τον πόλεμο. Από την άλλη, όπως κι άλλες ρωσικές ομάδες, υποφέρουν μ’ αυτή την κατάσταση».

Για το συμβόλαιό του, είπε: «Να ξεκαθαρίσω ότι έχω συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέχρι το 2023. Φυσικά και θα ήθελα να παίζω σε κάποια ομάδα σύντομα, καθώς έχω αγώνες με την εθνική. Πιστεύω ότι σύντομα θα βρω μία ευκαιρία, αν και σε πολλές λίγκες έχει περάσει η προθεσμία των μεταγραφών. Πολύ δύσκολα θα συνεχίσω στην ΤΣΣΚΑ. Ακόμη κι αν όλα τελειώσουν γρήγορα, δεν θα είναι όπως πριν. Ο μάνατζέρ μου προσπαθεί να βρει τρόπο να λυθεί το συμβόλαιό μου με την ΤΣΣΚΑ. Ωστόσο, αυτή την στιγμή δεν είναι εύκολο, καθώς αυτή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για όλους».

Για το αν γυρνούσε στη Γερμανία και σε μία εκ των Άλμπα Βερολίνου ή Μπάγερν Μονάχου: «Θα το ήθελα, αλλά θα προτιμούσα ένα πολυετές συμβόλαιο με ομάδα Ευρωλίγκας. Αλλά, το σημαντικό είναι να βρεθεί λύση με το συμβόλαιο που έχω με την ΤΣΣΚΑ».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς