19.4 C
Athens

Το δραματικό μήνυμα του Κοβαλένκο για την κατάληψη της Χερσώνας από τους Ρώσους

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν την Ουκρανία για 9η μέρα, ενώ εδώ και κάποιες ώρες η Χερσώνα βρίσκεται υπό την κατοχή τους.

Ο Βίκτορ Κοβαλένκο που αγωνίζεται στη Σπέτσια και έχει γεννηθεί στη Χερσώνα θέλησε να στείλει μήνυμα αντίστασης, ζητώντας από τους Ουκρανούς που ζουν στη γενέτειρα του να μην πιστεύουν τους Ρώσους και να τους δείξουν πως δεν είναι ευπρόσδεκτοι εκεί αλλά και να μην πιστεύουν στην προπαγάνδα τους.

«Αγαπητοί Ουκρανοί, αγαπητοί λαοί της Χερσώνας. Όπως γνωρίζετε, η γενέτειρά μου Χερσώνα καταλήφθηκε από ρωσικά στρατεύματα. Πριν από αυτό, ρωσικές βόμβες και ρωσικοί πύραυλοι πέταξαν εκεί.

Είμαι σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους μου κάθε μέρα, είναι δύσκολο να το ονομάσω σύνδεση. Η συζήτησή μου με τον αδερφό μου σήμερα κράτησε 20 δευτερόλεπτα. Μπλοκάρουν τις επικοινωνίες μας, κόβουν το Διαδίκτυο, μόνο ρωσικές ειδήσεις στην τηλεόραση.

Γιατί; Φοβούνται να δείξουν την αλήθεια; Θέλω να απευθύνω έκκληση στον λαό της Χερσώνας. Ξέρω σε τι δύσκολη κατάσταση βρισκόμαστε τώρα, αλλά να είστε δυνατοί, να κρατηθείτε.

Ξέρω επίσης ότι τώρα φέρνουν πολλούς Ρώσους και τις κάμερές τους – θέλουν να δείξουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι εδώ. Δεν είναι έτσι, δεν είναι ευπρόσδεκτοι, κανείς δεν τους περίμενε εδώ, ζούσαμε στην όμορφη, υπέροχη πόλη Χερσώνα ειρηνικά και φιλικά.

Κάτοικοι της Χερσώνας, μην πέφτετε σε αυτές τις προκλήσεις, μην γίνετε έξτρα για τις τηλεοπτικές τους κάμερες, μην τους πλησιάζετε και μην πιστεύετε. Γιατί ο πρόεδρός μας και οι ουκρανικές δυνάμεις μας δεν ξεχνούν. Θα έρθουμε να σας ελευθερώσουμε», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμα του ο Ουκρανός ποδοσφαιριστής.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς