20.5 C
Athens

Μπέτις – Ράγιο 1-1: Σε τελικό μετά από 17 χρόνια με φόντο το τρίτο τους Κύπελλο οι Ανδαλουσιάνοι

Μπορεί να καρδιοχτύπησε, όμως στο τέλος η Μπέτις τα κατάφερε και για πρώτη φορά μετά το 2005 και για πέμπτη συνολικά στην ιστορία της θα βρίσκεται σε τελικό Κυπέλλου Ισπανίας με στόχο την κατάκτηση του τρίτου τροπαίου στο Λα Καρτούχα της Σεβίλλης απέναντι στη Βαλένθια.

Οι Ανδαλουσιάνοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν με τη Ράγιο Βαγιεκάνο και απέφυγαν την παράταση χάρη στη σπουδαία νίκη τους στο Βαγιέκας στον πρώτο ημιτελικό.

Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι είχε άγχος το οποίο αυξήθηκε όταν ο Ιραόλα ρίσκαρε και με τον Μπεμπέ σκόραρε για το 0-1 στο 80′. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός πέρασε στο ματς στο 77′ για τους Μαδριλένους και τρία λεπτά αργότερα με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ σόκαρε τους Βερδιμπλάνκος που για καλή τους τύχη είδαν τις δύο μοναδικές αλλαγές του προπονητή τους να δίνουν τη λύση.

Η μία (Χοακίν) άνοιξε κάθετα για τον Κανάλες στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, εκείνος τσίμπησε την μπάλα προ του Ζιντάν και ο Μπόρχα Ιγκλέσιας που ήταν η δεύτερη αλλαγή, την έσπρωξε στα δίχτυα! Μάλιστα, ο Χοακίν έχασε μοναδική ευκαιρία για να δώσει την πρόκριση με δεύτερη νίκη στην ομάδα του αφού αστόχησε στο τετ α τετ ένα λεπτό αργότερα.

ΜΠΕΤΙΣ: Μπράβο, Σαμπαλί, Πετσέλα, Έντγκαρ, Μορένο, Ροντρίγκες, Καρβάλιο, Κανάλες, Φεκίρ, Χουάνμι (82′ Χοακίν), Ζοσέ (86′ Ιγκλέσιας)

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: Ζιντάν, Μπαλιού, Σουάρεθ (77′ Μπεμπέ), Κατένα, Φραν Γκαρθία, Σις (62′ Κομεσάνια), Βαλεντίν, Άλβαρο Γκαρθία (89′ Κέβιν), Τρέχο, Ίσι (61′ Ντεκά), Γκουαρδιόλα (77′ Σιλά)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς