24 C
Athens

Η Ουκρανία αιτήθηκε στη FIFA την αναβολή του μπαράζ με τη Σκωτία

Η Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο για όγδοη μέρα μετά την εισβολή των Ρώσων στα εδάφη της και ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει καλέσει σε γενική επιστράτευση τους άνδρες 18-60 ετών όπου βάσει νόμου δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα.

Η κατάσταση είναι δραματική, οι άμαχοι κρύβονται σε καταφύγια και το ποδόσφαιρο έχει μπει στον πάγο. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας αιτήθηκε από FIFA και UEFA την αναβολή του αγώνα μπαράζ με τη Σκωτία στις 24 Μαρτίου και σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή Μέσα, το αίτημα αναμένεται να γίνει αποδεκτό με τη σύμφωνη γνώμη των Σκωτσέζων.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη Γλασκώβη και ο νικητής θα προκρινόταν στον τελικό όπου θα αντιμετώπιζε τον νικητή της αναμέτρησης Αυστρία – Ουαλία για μια θέση στους τελικούς του Μουντιάλ.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πολωνικά Μέσα, η Πολωνία αναμένεται να δώσει φιλική αναμέτρηση με τη Σκωτία στη Βαρσοβία – εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο – με τα έσοδα του φιλικού να δίνονται για την ενίσχυση των Ουκρανών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς