25.1 C
Athens

Με Ουίπεστ ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό του F4 LEN Euroleague, απευθείας στον τελικό του LEN Trophy ο Εθνικός

Ο αθλητισμός δεν έχει μείνει ανεπηρέαστος από τις εξελίξεις στην Ευρώπη με την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία και τον πόλεμο στη χώρα.

Η LEN ακολούθησε τον δρόμο των ομοσπονδιών άλλων αθλημάτων, προχωρώντας στην αποβολή των ομάδων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τις διοργανώσεις που τελούν υπό την αιγίδα της.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία υγρού στίβου ανακοίνωσε πως αποβάλλονται ομάδες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και ως εκ τούτου υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις που επηρεάζουν τις ελληνικές ομάδες.

Τι ακριβώς εννοούμε; Κίνεφ Κίρισι και Ουραλότσκα δεν συνεχίζουν στις διοργανώσεις και ως εκ τούτου ο Εθνικός Πειραιά προκρίνεται απευθείας στον τελικό του LEN Trophy στο πόλο Γυναικών όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στην Ντουναϊσβάρος. Ο πρώτος τελικός θα διεξαχθεί στις 26 Μαρτίου στην Βουδαπέστη και ο δεύτερος στις 30 Μαρτίου στο Παπαστράτειο.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει – όπως και την περασμένη σεζόν – στον ημιτελικό του Final Four – δεν ανακοινώθηκε ακόμα ο τόπος διεξαγωγής – την Ουίπεστ και εφόσον περάσει στον τελικό (κυνηγάει το back to back) θα παίξει με τον νικητή του άλλου ημιτελικού Πάντοβα – Σαμπαντέλ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς