15 C
Athens

FA Cup: Με φοβερό Τσιμίκα η πρόκριση της Λίβερπουλ, δύσκολα η Τσέλσι την αξιόμαχη Λούτον (vid)

Ο πρώην αριστερός μπακ του Ολυμπιακού έκανε μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση και από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν τα γκολ του εκπληκτικού Μιναμίνο - Τα... χρειάστηκε η Τσέλσι απέναντι στη Λούτον, με τον Λουκάκου να υπογράφει ανατροπή πρόκρισης στο 78'

Με αλλαγές και τον Κώστα Τσιμίκα να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση, η Λίβερπουλ επιβλήθηκε με 2-1 της Νόριτς και εξασφάλισε την παρουσία της στους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας. Ο πρώην μπακ του Ολυμπιακού έπαιξε βασικός και από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν τα δύο γκολ του Μιναμίνο που έκριναν την πρόκριση από το πρώτο μέρος και δίχως οι Κόκκινοι να πατήσουν το πόδι στο γκάζι.

Στο 27′ από τη γλυκιά σέντρα του διεθνούς Έλληνα μπακ ο Οριγκί στόπαρε την μπάλα και έδωσε στον Μιναμίνο που πλάσαρε για το 1-0, πριν ακολουθήσει το 2-0 στο 36′. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ιάπωνα μεσοεπιθετικό να πιάνει ένα τρομερό σουτ που κατέληξε πρώτα στο δοκάρι και έπειτα στον ουρανό των διχτύων του Κρουλ.

Η Νόριτς κράτησε χαμηλά τον ρυθμό και στη μοναδική της ευκαιρία στο 76′ μείωσε με το ωραίο σουτ του Ρουπ, δίχως όμως στη συνέχεια να πετύχει κάτι περισσότερο. Βασικός για τα Καναρίνια σε όλη την αναμέτρηση ήταν ο Δημήτρης Γιαννούλης, ενώ ο Χρήστος Τζόλης έμεινε στον πάγκο.

Στη σκιά της αποχώρησης του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, η Τσέλσι πέρασε δύσκολα στα προημιτελικά επικρατώντας με ανατροπή εκτός έδρας με 3-2 της πολύ αξιόμαχης Λούτον. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με την κεφαλιά του Μπερκ στο 2′ και παρά την ισοφάριση του Σαούλ, ο Κόρνικ στο 40′ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του. Οι Λονδρέζοι αφυπνίστηκαν με την είσοδο του Πούλισιτς, ισοφάρισαν στο 68′ με τον Βέρνερ και ο Λουκάκου στο 78′ από την ασίστ του Γερμανού διαμόρφωσε το τελικό 2-3 για να κόψει τα φτερά της Λούτον.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «16»

Τρίτη 1/3

Πιτέρμπορο – Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (60′ Μαχρέζ, 67′ Γκρίλις)

Κρίσταλ Πάλας – Στόουκ 2-1 (53′ Κουγιατέ, 82′ Ρίντεβαλντ / 58′ Τιμόν)

Μίντλεσμπρο – Τότεναμ 1-0 παρ. (107′ Κόμπερν)

Τετάρτη 2/3

Λούτον – Τσέλσι 2-3 (2′ Μπερκ, 40′ Κόρνικ / 27′ Σαούλ, 68′ Βέρνερ, 78′ Λουκάκου)

Σαουθάμπτον – Γουέστ Χαμ 3-1 (31′ Περό, 69′ πεν. Γουόρντ-Πράουζ, 90+5′ Μπρόγια)

Λίβερπουλ – Νόριτς 2-1 (27′, 39′ Μιναμίνο / 76′ Ρουπ)

Πέμπτη 3/3

Έβερτον – Μπόρχαμ Γουντ (22:15)

Δευτέρα 7/3

Νότιγχαμ – Χάντερσφιλντ (21:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς