18.1 C
Athens

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 5-1: Θρύλος 5 αστέρων, σκόρπισε τρόμο στο δεύτερο ημίχρονο!

Η είσοδος του Βαλμπουενά στο 46' άλλαξε το «τσιπ» και ο Ολυμπιακός σκόρπισε τον Αστέρα Τρίπολης με ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας και 5 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός «ισοπέδωσε» τον Αστέρα Τρίπολης με 5-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 17η αγωνιστική της Super League. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας σκόραρε 4 γκολ σε διάστημα 15 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ τα 3 εξ αυτών σημειώθηκαν σε 5 αγωνιστικά λεπτά!

Η είσοδος του Ματιέ Βαλμπουενά στο 46′ άλλαξε τα δεδομένα ύστερα από ένα «άνευρο» και «άγευστο» πρώτο ημίχρονο και ο Θρύλος ήταν «καταιγιστικός». Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε το 1-0 στο 52′, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στη φετινή σεζόν μετά την ασίστ του Γάλλου μεσοεπιθετικού από στατική φάση (κόρνερ).

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Μασούρας πήρε τη… σκυτάλη στο σκοράρισμα, κάνοντας το 2-0 στο 54′ και 3-0 στο 57′. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έκανε το 4-0 στο 67′, ενώ το γκολ της τιμής για τον Αστέρα Τρίπολης πέτυχε ο Νταβίντ Καρμόνα στο 75′. Ωστόσο, ο Γκάρι Ροντρίγκες στο 84′ διαμόρφωσε το εμφατικό 5-1 στο φαληρικό γήπεδο.

Έτσι, ο Θρύλος συνέχισε την εκπληκτική του παράδοση κόντρα στους Αρκάδες εντός έδρας (14-2-0). Εκπληκτικό παιχνίδι από τον Μάριο Βρουσάι, ο οποίος καθιερώνεται, πλέον, σε θέση δεξιού μπακ-χαφ και οι πρώτες εντυπώσεις είναι εξαιρετικές.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο στο Πρωτάθλημα (20-5-0) και έφτασε τους 65 βαθμούς, μετρώντας 46 γκολ στο ενεργητικό και 12 τέρματα στο παθητικό του.

Ο αγώνας

O Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1 και επτά νέα πρόσωπα (Βρουσάι, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά, Τικίνιο) συγκριτικά με τον τελευταίο αγώνα απέναντι στον ΟΦΗ, στο φαληρικό γήπεδο (27/2, 2-0).

Την εστία υπερασπίστηκε ο Βατσλίκ. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, αγωνίστηκαν οι Βρουσάι, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος και Ρέαμπτσιουκ. Ο Βρουσάι αποτελεί, πλέον, λύση για τη δεξιά πλευρά της άμυνας. Οι Εμβιλά και Μαντί Καμαρά αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Αγκιμπού Καμαρά κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Μασούρας την αριστερή και ο Καρβάλιο αγωνίστηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τικίνιο, ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Στον πάγκο του Ολυμπιακού κάθισαν οι Κρίστινσον, Μπουχαλάκης, Ελ Αραμπί, Φαντιγκά, Λαλά, Βαλμπουενά, Σισέ, Κίτσος, Ροντρίγκες. Ο κόουτς Μαρτίνς είχε συμπεριλάβει αρχικά 23 παίκτες στην αποστολή και πριν από τη σέντρα απέκλεισε τους Τζολάκη, Παπαδόπουλο και Ουσεϊνού Μπα.

Από την πλευρά του, ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με διάταξη 4-2-3-1. Ο Τσιφτσής ήταν ο τερματοφύλακας. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, έπαιξαν οι Καρμόνα, Καστάνιο, Χριστόπουλος και Τασουλής. Οι Μουνάφο και Βαλιέντε ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, με τους Κρέσπι, Καπίγια και Σίτο μπροστά τους. Ο Μπενίτο αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος.

Απειλή με Τικίνιο

Μόλις στο 1ο λεπτό, ο Ολυμπιακός επισκέφθηκε τα αντίπαλα καρέ, αλλά ο Τσιφτσής βρήκε την μπάλα προ του Καρβάλιο, κάνοντας έγκαιρη έξοδο στο όριο της μεγάλης περιοχής. Δεν καταγράφηκε τελική προσπάθεια. Η αρχή στην αναμέτρηση ήταν αναγνωστική, με τους να έχουν την εδαφική υπεροχή και τον έλεγχο. Οι Αρκάδες δεν πίεζαν ψηλά, αλλά ήθελαν να κερδίσουν μπάλες και να φύγουν σε αντεπιθέσεις.

Στο 13′, ο Αγκιμπού πίεσε ψηλά από δεξιά και κέρδισε την μπάλα, τροφοδοτώντας τον Μαντί, ο οποίος έπιασε δεξί σουτ εκτός μεγάλης περιοχής και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Ο Τσιφτσής βρήκε την μπάλα, αλλά διαιτητής και δεύτερος βοηθός δεν υπέδειξαν κόρνερ. Στο 16′, ο Αστέρας Τρίπολης διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όταν ο Βατσλίκ καθυστέρησε να παίξει την μπάλα μετά την πάσα του Μανωλά προς τα πίσω και ο Καπίγια επωφελήθηκε πέφτοντας στο χορτάρι υπό την πίεση του Τσέχου τερματοφύλακα στο πρώτο δοκάρι. Ο διαιτητής Παπαπέτρου δεν έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 4 κόρνερ στο εικοσάλεπτο, χωρίς να αξιοποιήσει κάποιο εξ αυτών. Στο 20′, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0. ο Καρβάλιο σέντραρε από δεξιά, ο Τσιφτσής δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα και ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Τασουλής έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στο 76%-24% ήταν το ποσοστό κατοχής μπάλας σε αυτό το διάστημα.

Υποχρεωτική αλλαγή σέντερ φορ

Οι Ερυθρόλευκοι δεν έβγαλαν την ενέργεια και τις ευκαιρίες που είχαν στο ματς με τον ΟΦΗ. Δεν υπήρχε ταχύτητα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τόσο σε επίπεδο σκέψης όσο και δράσης. Στο 30′, ο Καπίγια έπιασε ένα γυριστό αριστερό ψηλοκρεμαστό σουτ από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής και ο Βατσλίκ ήταν σε ετοιμότητα, μπλοκάροντας σταθερά. Η μπάλα δεν είχε πολλή δύναμη.

Ο αγώνας δεν είχε ρυθμό και ο χρόνος κυλούσε υπέρ των Αρκάδων, που είχαν βγάλει χωρίς κόπο τα πρώτα 33 λεπτά. Ο Τικίνιο αισθανόταν ενοχλήσεις στον προσαγωγό και ο Ελ Αραμπί πήρε τη θέση του Βραζιλιάνου σέντερ φορ στο 35′. Στο 36′, ο Καρβάλιο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Παπασταθόπουλος έπιασε την κεφαλιά με ωραίο άλμα, αλλά ο Καρμόνα έδιωξε την μπάλα που κατευθυνόταν άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία από Εμβιλά

Στο 38′, η μπάλα στρώθηκε στον Μπενίτο, ο οποίος σούταρε με το δεξί εκτός περιοχής και ο Βατσλίκ απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Στο 39′, ο Αστέρας πέτυχε γκολ, με τον Βαλιέντε να πλασάρει εύστοχα από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ήταν εκτεθειμένος και ο πρώτος βοηθός είχε υψώσει σωστά τη σημαία. Το γκολ δεν μέτρησε. Ο Βρουσάι έκανε ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά, τελειώνοντας με αριστερό σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία.

Στο 45′, οι Πειραιώτες «έκρυψαν» την μπάλα, αλλά πάλι δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Καρβάλιο ελίχθηκε υπέροχα από αριστερά και άλλαξε με τον Ελ Αραμπί, ο οποίος με οξυδέρκεια πάσαρε στον αμαρκάριστο Εμβιλά, ο οποίος πήγε χαλαρά στην μπάλα και πλάσαρε άστοχα από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με τον Ολυμπιακό να έχει 73%-27% ποσοστό κατοχής μπάλας και 6 τελικές προσπάθειες (οι 2 στην εστία). Ο Αστέρας είχε 2 τελικές προσπάθειες, αμφότερες στην εστία. Ο Θρύλος είχε κερδίσει 6 κόρνερ και 6 φάουλ, τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Διπλή αλλαγή στο 46′ και 3 γκολ σε 5 λεπτά με «μαέστρο» Βαλμπουενά!

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο ακόμα αλλαγές με την έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βαλμπουενά αντικατέστησε τον Αγκιμπού και ο Σισέ τον Μανωλά. Αλλαγή έκαναν και οι φιλοξενούμενοι, με τον Ριέρα να παίρνει τη θέση του Καπίγια. Στο 48′, οι Αρκάδες διαμαρτυρήθηκαν ξανά για πέναλτι, σε περίπτωση χεριού του Βρουσάι εντός μεγάλης περιοχής. Ο αγώνας σταμάτησε για λίγα δευτερόλεπτα, αλλά ο VAR είπε στον διαιτητή πως δεν υπάρχει παράβαση.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε τελικά το σκορ στο 52′! Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Παπασταθόπουλος με καρφωτή κεφαλιά από την… καρδιά της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας. Ωραίο γκολ από στατική φάση για τον Θρύλο, που έκανε το 1-0. Ο Έλληνας στόπερ κέρδισε τον Χριστόπουλο στον αέρα και πέτυχε το πρώτο του γκολ στη σεζόν (στο 30ό παιχνίδι του).

Αυτό ήταν! Η άμυνα των φιλοξενούμενων «άνοιξε» και στο 54′ ο Πρωταθλητής Ελλάδας σημείωσε το 2-0! Πάλι ο Βαλμπουενά με μία έξοχη μπαλιά από το ύψος της μεσαίας γραμμής «έκοψε» στα δύο την άμυνα των αντιπάλων. Ο Βρουσάι ξεχύθηκε μπροστά από δεξιά και πάσαρε στον Καρβάλιο, ο οποίος έκανε το γύρισμα προς το δεύτερο δοκάρι και ο Μασούρας με κοντινό δεξί πλασέ σκόραρε σαν σε προπόνηση.

Ο Ολυμπιακός μπήκε «δαιμονισμένος» στο δεύτερο ημίχρονο και στο 57′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0, σκοράροντας τρίτο γκολ μέσα σε 5 αγωνιστικά λεπτά! Ο Βρουσάι «χόρεψε» τον Τασουλή στα δεξιά της περιοχής και έβγαλε «συστημένη» σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Μασούρας με κεφαλιά-«ψαράκι» έκανε το 3-0 παρά την προσπάθεια του Τσιφτσή να διώξει φορές την μπάλα μέσα από τη γραμμή. Απίστευτος Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, με ενέργεια, ένταση και αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι του.

Σκόρερ και ο Μπουχαλάκης

Στο 61′, ο Μπουχαλάκης πήρε τη θέση του Εμβιλά. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Παπαπέτρου υπέδειξε πέναλτι, αλλά ο δεύτερος βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία για οφσάιντ. Όντως, ο Μπενίτο ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης πριν ανατραπεί στη συνέχεια από τον Βρουσάι.

Ο Θρύλος ήταν «καταιγιστικός» και στο 67′ έκανε το 4-0, εκμεταλλευόμενος δεύτερη στατική φάση στην αναμέτρηση. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, «σερβίροντας» έτοιμο γκολ στον Μπουχαλάκη, ο οποίος με αριστερό πλασέ (προβολή ήταν ουσιαστικά) στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας του σε ένα επικό δεύτερο ημίχρονο, που μόνο αυτός ο υπέροχος σύλλογος μπορεί να κάνει.

Γκολ ο Αστέρας, αλλά ο Γκάρι τον τελευταίο λόγο

Στο 73′, ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Καστάνιο, αλλά δεν υπήρχε κάτι, ενώ στο 74΄ο σκόρερ δύο γκολ, Μασούρας, έδωσε τη θέση του στον Ροντρίγκες. Ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε το γκολ της τιμής στο 75′ με τον Καρμόνα, ο οποίος σκόραρε με κοντινή προβολή ύστερα από φάση διαρκείας και αδυναμία των γηπεδούχων να διώξουν την μπάλα από τη μικρή περιοχή τους. Πάντως, ο Ριέρα ταλαιπώρησε την άμυνα των Πειραιωτών με έξοχη ατομική ενέργεια από δεξιά.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε υποχωρήσει αισθητά στα τελευταία λεπτά, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 84′, ο Μπουχαλάκης τροφοδότησε τον Ρέαμπτσιουκ με κάθετη πάσα, ο Όλεγκ βρέθηκε αριστερά στη μεγάλη περιοχή και πάσαρε στον Ροντρίγκες, ο οποίος με δεξί σουτ από θέση μέσα αριστερά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Τσιφτσή, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα. Στο 90′, ο Βατσλίκ αναδείχθηκε νικητής σε τετ α τετ με τον Σονί. Ήταν ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο από τον Ολυμπιακό και εμφατική νίκη με 5-1 επί του Αστέρα Τρίπολης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 5-1

Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

ΓΚΟΛ: 52′ Παπασταθόπουλος, 54′, 57′ Μασούρας, 67′ Μπουχαλάκης, 84′ Ροντρίγκες / 75′ Καρμόνα

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί: Βασίλειος Μωϋσιάδης (ΕΠΣ Γρεβενών), Αθανάσιος Θανασιάς (ΕΠΣ Ηπείρου)
Τέταρτος: Ανδρέας Γκάμαρης (ΕΠΣ Αθηνών)
Διαιτητής VAR: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (ΕΠΣ Χαλκιδικής)
Διαιτητής AVAR: Γεώργιος Χριστάκογλου (ΕΠΣ Χαλκιδικής)

Κίτρινες κάρτες: 77′ Ελ Αραμπί, 86′ Παπασταθόπουλος, 87′ Ρέαμπτσιουκ

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Βρουσάι, Μανωλάς (46′ Σισέ), Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (61′ Μπουχαλάκης), Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά (46′ Βαλμπουενά), Καρβάλιο, Μασούρας (74′ Ροντρίγκες), Τικίνιο (35′ Ελ Αραμπί).

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Τασουλής, Μουνάφο (68′ Κανελλόπουλος), Βαλιέντε (80′ Ιγκλέσιας), Κρέσπι, Καπίγια (46′ Ριέρα), Σίτο (58′ Τιλίκα), Μπενίτο (68′ Σονί).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς