22.5 C
Athens

Ζάκσα και Περούτζια άνευ αγώνων στους «4» του Champions League, στον τελικό του CEV Cup η Μόντσα

Ο αθλητισμός δεν έμεινε ανεπηρέαστος από τη ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία και η CEV πήρε σκληρές αποφάσεις που άλλαξαν πλήρως την κατάσταση στις διοργανώσεις της.

Εκτός συνέχειας του Champions League Ανδρών έμειναν τόσο η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης όσο και η Ντιναμό Μόσχας. Η CEV γνωστοποίησε πως η Περούτζια και η Ζάκσα προκρίνονται άνευ αγώνων στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης και θα περιμένουν τις άλλες δύο ομάδες που θα προκύψουν από τα προημιτελικά και συγκεκριμένα από τα ζευγάρια Τρεντίνο – Μπερλίν και Λούμπε – Γιαστρέμπσκι.

Ούτε η πανίσχυρη Ζενίτ Καζάν όμως θα συνεχίσει στο CEV Cup. Οι Ρώσοι είχαν επικρατήσει με 3-0 της Μόντσα στην πρώτη αναμέτρηση, ωστόσο οι εξελίξεις οδήγησαν στην αποβολή τους από τη διοργάνωση με την ιταλική ομάδα να προκρίνεται στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τη γαλλική Τουρ.

Να σημειώσουμε εδώ πως οι Ιταλοί θα στερηθούν τον Λευκορώσο ακραίο Ουλατζίσλαου Νταβίσκιμπα, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής: Μέχρι νεωτέρας Ρώσοι και Λευκορώσοι δεν θα μπορούν να παίξουν στις διοργανώσεις της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Θυμίζουμε πως οι κυρώσεις για τη Ρωσία στο βόλεϊ δεν σταματούν εδώ αφού η FIVB αποφάσισε να ακυρώσει τη διεξαγωγή του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ανδρών και εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσει τη νέα έδρα του σπουδαίο τουρνουά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς