20.8 C
Athens

Τσέλσι: Ελβετός κροίσος ενδιαφέρεται για την αγορά των μπλε, το τρελό ποσό που ζητάει ο Αμπράμοβιτς

Τσέλσι… for sale!

Όπως ξεκαθαρίστηκε από την πλευρά Αμπράμοβιτς χθες κι ενώ είχε γίνει ήδη γνωστό ότι ελέω του πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία ο Ρώσος μεγιστάνας παραχώρησε τις μετοχές του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα των Μπλε, η ιστορική λονδρέζικη ομάδα ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια ιδιοκτησίας μετά από σχεδόν δύο δεκαετίας με Αμπράμοβιτς στο τιμόνι.

Μετά τις διαδοχικές πιέσεις που δέχθηκε ο Ρώσος από την κυβέρνηση της Βρετανίας αλλά και τον περίγυρο του, φαίνεται ότι πήρε την απόφαση να πουλήσει οριστικά τις μετοχές της Τσέλσι με τους μνηστήρες να είναι ήδη πολλοί, αλλά κανείς να μην ακουμπά προς το παρόν τα τεράστια και εκτός πραγματικότητας οικονομικά «θέλω» του Ρώσου.

Μάλιστα, ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος, Χάγιορκ Βάις αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι προσέγγισε την πλευρά Αμπράμοβιτς προκειμένου να συζητήσει για το ενδεχόμενο μεταβίβασης των μετοχών της αγγλικής ομάδας, αλλά ακόμα και ο ίδιος που έχει στην κατοχή του την εταιρία ιατρικών εργαλείων «Synthes USA»… ζαλίστηκε από το ποσό που άκουσε.

2 δισεκατομμύρια ευρώ! Αυτό είναι το υπέρογκο ποσό που ζητάει ο Αμπράμοβιτς για να πει το «ναι» στη μεταβίβαση των μετοχών του κι ακόμα παραμένει άγνωστο το αν θα βρεθεί κάποιος να του τα δώσει ή ο ίδιος αναγκαστεί να κατεβάσει το κασέ.

«Θα χρειαστεί να περιμένω για 4-5 μέρες, όμως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ζητάει πάρα πολλά για να δώσει τις μετοχές. Η Τσέλσι τού οφείλει 2 δισεκατομμύρια ευρώ και θέλει να πάρει αυτό το ποσό φεύγοντας.

Δεν είμαι μόνος μου σε αυτό, υπάρχουν ακόμα 6-7 επενδυτές μαζί μου», τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο Ελβετός κροίσος.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς