21.4 C
Athens

Νις – Βερσέιγ 2-0: Επέστρεψε σε τελικό Κυπέλλου μετά από 25 χρόνια (vid)

Από το μακρινό 1997 είχε να βρεθεί σε τελικό Κυπέλλου Γαλλίας η Νις, ωστόσο αυτή η παράδοση έμελλε να σπάσει τον Μάρτιο του 2022. Η ομάδα του Γκαλτιέ επιβλήθηκε εύκολα με 2-0 της Βερσέιγ και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στον νικητή του ζευγαριού Ναντ – Μονακό.

Μπορεί τις δύο ομάδες να τις χωρίζουν τρεις κατηγορίες, ωστόσο η φετινή πορεία της Βερσέιγ στη διοργάνωση μόνο αμελητέα δεν ήταν (είναι πρωτοπόρος και στην 4η κατηγορία και διεκδικεί την άνοδο) για αυτό και δεν υπήρξε εφησυχασμός από το σύνολο του Γκαλτιέ που ήθελε να επιστρέψει σε τελικό Κυπέλλου μετά από 25 χρόνια.

Μετά από ένα πρώτο μέρος όπου η Βερσέιγ έδειχνε να αντέχει, το γκολ του Γκουιρί νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αυτό που έδινε καθαρό προβάδισμα πρόκρισης στους γηπεδούχους. Σε σέντρα από τα δεξιά ο φορμαρισμένος μέσος της Νις άνοιξε το σκορ με υπέροχο σουτ για το 1-0.

 

Το 2-0 διαμορφώθηκε από τον Ντόλμπεργκ στο 73′. Ο Δανός έπειτα από κλέψιμο έφυγε στην κόντρα, με τον Γκουιρί να κρατά εκπληκτικά την μπάλα και να του τη μοιράζει την κατάλληλη στιγμή για να διαμορφώσει εκείνος το τελικό σκορ και να δώσει το σύνθημα για τους έξαλλους πανηγυρισμούς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς