17.4 C
Athens

ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 1-0: Ο… φευγάτος Πίρσμαν κράτησε ανοιχτή την πόρτα της Ευρώπης παρά το -5

Στη σκιά της τιμωρίας των -5 βαθμών από την ΕΕΑ και στην αναμονή της εκδίκασης της έφεσης την ερχόμενη Τετάρτη, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε άνετα με 1-0 της «νωθρής» Λαμίας διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες του για είσοδο στην εξάδα, κάτι που θα καθοριστεί κατά πολύ από την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής σε δύο ημέρες από σήμερα.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά ο… φευγάτος Μάρβιν Πίρσμαν που φαίνεται να έχει συμφωνήσει με τον Άρη ενόψει καλοκαιριού αλλά τον χειμώνα αποφασίστηκε να μείνει στους «Ζωσιμάδες» μέχρι την ολοκλήρωση του συμβολαίου του σε 4 μήνες από τώρα.

Ο Βέλγος μπακ σκόραρε μετά από φάση διαρκείας στο 44′ για να δώσει ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του που ελπίζει, πλέον, και στις δικαστικές αίθουσες για να δει αν τον Μάρτιο θα αγωνίζεται στα play-out ή στα play-off, με τα οποία βρισκόταν αγκαλιά όντας στην 4η θέση μέχρι την περασμένη Παρασκευή.

Από την άλλη για τη Λαμία ήταν μία κακή ήττα που μετά την επικράτηση του Ατρομήτου στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα (0-2) την φέρνει προσωρινά στην 13η θέση που οδηγεί στα μπαράζ στο τέλος της σεζόν.

Οι Γιαννιώτες είχαν τον έλεγχο και τις πιο κλασσικές ευκαιρίες στη μεγαλύτερη, αν όχι όλη, διάρκεια του ματς, «χτύπησαν» τους Φθιώτες στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και κράτησαν σχετικά άνετα το υπέρ τους προβάδισμα στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Λοντίγκιν να έχει απάντηση σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε.

Πλέον, η ομάδα του Μεταξά βρίσκεται στο -2 από τον πέμπτο Άρη και εφόσον δικαιωθεί την Τετάρτη θα έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στα play-off φτάνοντας τους 39 βαθμούς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΛΑΜΙΑ 1-0

Σκόρερ: 44′ Πίρσμαν

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Ιωαννίνων

Διαιτητής: Μανούχος

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Ντομίνγκες, Καραχάλιος (72’ Μέντες Μορέιρα), Στάνκο, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ (82’ Λιάσος), Περέα (87’ Παντελάκης).

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Προβιδάκης, Αντέτζο, Λούκας, Σαραμαντάς (62’ Μαρτίνεθ), Γκέντσογλου (55’ Νούνιες), Μπεχαράνο, Μαζουλουξής (46’ Μπανγκουρά), Τσούκαλος, Ταϊρόν (78’ Ελέυθεριάδης), Βέλλιος (55’ Αραμπούλι).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς