18.8 C
Athens

Η ΤΣΣΚΑ ανακοίνωσε πως αποχωρούν από τη Μόσχα συνολικά τέσσερις παίκτες της

Μετά τους Σενγκέλια και Λούντμπεργκ, φεύγουν από τη Μόσχα και οι Γκριγκόνις, Βόιτμαν - «Οι υπόλοιποι παίκτες και ο Δημήτρης Ιτούδης μένουν εδώ και επικεντρώνονται στα επόμενα παιχνίδια», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΤΣΣΚΑ

Ο Ίφε Λούντμπεργκ και ο Τόρνικε Σενγκέλια ήταν οι πρώτοι που αποχώρησαν από τη Μόσχα επικαλούμενοι οικογενειακούς λόγους, με τον πρώτο να επιστρέφει στην πατρίδα του για την ασφάλεια του ίδιου και των δικών του ανθρώπων και τον Γεωργιανό φόργουορντ να βρίσκεται πλέον στην Ισπανία.

https://athlosnews.gr/tsska-o-lountbergk-apochorise-apo-ti-rosia-gia-tin-asfaleia-tis-oikogeneias-tou/

Δύο ακόμα παίκτες ακολουθούν τον ίδιο δρόμο όπως ανακοίνωσε η ΤΣΣΚΑ την Κυριακή. Ο λόγος για τους Μάριους Γκριγκόνις και Γιοχάνες Βόιτμαν που επίσης αναχωρούν από τη Μόσχα. Η ΤΣΣΚΑ γνωστοποίησε μεταξύ άλλων πως οι παίκτες είναι ανήσυχοι «λόγω της κατάστασης ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία» και πως παρότι «παραβιάζονται όροι των συμβολαίων των αθλητών» κατανοεί τη συγκεκριμένη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και το καθεστώς των συμβολαίων τους θα διευθετηθεί όταν η πολιτική και αθλητική κατάσταση στην Ευρώπη επανέλθει στο φυσιολογικό.

Ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών περί μαζικής αποχώρησης – κάποιοι παίκτες πιέστηκαν από το περιβάλλον τους για να μη μείνουν άλλο στη Ρωσία – ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΣΣΚΑ, κανονικά παραμένουν στη χώρα ο Δημήτρης Ιτούδης και οι υπόλοιποι παίκτες που προετοιμάζονται για τα επόμενα παιχνίδια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς