19.4 C
Athens

Σαχτάρ: Ο Βιτάο προσφεύγει στη FIFA για να λυθεί το συμβόλαιό του, στα χνάρια του κι άλλοι Βραζιλιάνοι

Η κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει δραματική ύστερα από την προ ημερών ρώσικη εισβολή και προς το παρόν είναι άγνωστο τι θα συμβεί παρότι η χώρα θα ξεκινήσει στα σύνορα με τη Λευκορωσία διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της Ρωσίας.

Οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν ανασταλεί μέχρι νεωτέρας, ενώ αρκετοί αθλητές των ομάδων έχουν αποχωρήσει για τις πατρίδες τους. Ένας εξ αυτών σκέφτεται να προσφύγει στη FIFA για να λυθεί το συμβόλαιο του με τη Σαχτάρ σύμφωνα με τα ουκρανικά Μέσα.

Ο Βιτάο ήταν εγκλωβισμένος με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του σε ξενοδοχείο του Κιέβου αλλά κατάφερε να φύγει για τη Ρουμανία με τρένο και από εκεί να πάρει πτήση με προορισμό τη Βραζιλία. Ο 22χρονος Βραζιλιάνος στόπερ θέλει να λυθεί το συμβόλαιο του που έχει ισχύ ως το καλοκαίρι του 2024, ωστόσο κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν θα είναι.

Σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ, τα χνάρια του σκοπεύουν να ακολουθήσουν κι άλλοι συμπατριώτες του που αγωνίζονται στη Σαχτάρ, καθώς αρκετοί φοβούνται να επιστρέψουν στην Ουκρανία ανεξαρτήτως του πώς και κυρίως του πότε θα λήξει ο πόλεμος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς