20.1 C
Athens

Η εθνική Τσεχίας καταδικάζει τον πόλεμο και ξεκαθαρίζει ότι ούτε αυτή θα αγωνιστεί κόντρα στη Ρωσία

Με γραπτή ανακοίνωσή της η εθνική Τσεχίας τάσσεται στο πλευρό της Ουκρανίας και συμφωνεί με τη στάση της Πολωνίας και της Σουηδίας σχετικά με τους αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ, όπου καμία ομάδα από το μονοπάτι που βρίσκεται η Ρωσία δεν πρόκειται να αγωνιστεί εναντίον της.

Θέλοντας να καταδικάσει τον πόλεμο μετά την έφοδο ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανικά εδάφη η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τσεχίας ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί απέναντι στους Ρώσους στα μπαράζ του Μουντιάλ πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης και των οριστικών αποφάσεων στη FIFA που καλείται να αποφασίσει για το μέλλον της εθνικής Ρωσίας στη διοργάνωση.

«Η Έκτακτη Εκτελεστική Επιτροπή της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Τσεχίας με πρόεδρο τον Πετρ Φούσεκ, πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου:

Εγκρίθηκε ομόφωνα η απόφαση ότι η εθνική Τσεχίας δεν θα παίξει σε καμία περίπτωση με την ομάδα της Ρωσίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Η Επιτροπή έδωσε εντολή έτσι ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την UEFA και τη FIFA σχετικά με την απόφασή μας», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Τσέχικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς