18.7 C
Athens

Τα σενάρια πίσω από την απόφαση Αμπράμοβιτς: «Περισσότερο συμβολική παρά τεχνική η ανακοίνωσή του»

Σε σημερινό της δημοσίευμα η Daily Mail αναφέρει πως πίσω από τη χθεσινή ανακοίνωση του Αμπράμοβιτς κρύβονται πολλά, όμως όχι η πρόθεση να αποχωρήσει οριστικά από τη διοίκηση της Τσέλσι, εξέλιξη που θα ήταν καταστροφική για τους Λονδρέζους

Η χθεσινή ανακοίνωση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς με την απόφαση να αφήσει προσωρινά τον οικονομικό έλεγχο της Τσέλσι στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του συλλόγου τάραξε τα νερά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και σίγουρα προκάλεσε αναταραχές και ανησυχία στις τάξεις των «Μπλε» του Λονδίνου, ωστόσο σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου αυτή η απόφαση του Ρώσου μεγιστάνα δεν είναι οριστική και έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα.

https://athlosnews.gr/vomva-tou-abramovits-afino-ti-diacheirisi-tis-tselsi-sto-filanthropiko-idryma-tis-omadas/

Με λίγα λόγια, ο Αμπράμοβιτς αποφάσισε να προστατεύσει την ομάδα του κι όχι να την αφήσει στο έλεος της, καθώς μπροστά στον κίνδυνο να του επιβληθούν κυρώσεις για την φερόμενη στενή του σχέση με τον Πούτιν προτίμησε να αφήσει εκτός αυτών των προβλημάτων την Τσέλσι, στην οποία αναμένεται να επιστρέψει όταν λυθούν τα εξωαγωνιστικά ζητήματα που ταλανίζουν ολόκληρο τον πλανήτη με την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί εδώ και τέσσερις ημέρες στην Ουκρανία.

Σε δημοσίευμά της η Daily Mail αναφέρει: «Η χθεσινή ανακοίνωση είναι περισσότερο συμβολική παρά τεχνική. Τίποτα ουσιαστικό δεν πρόκειται να αλλάξει στην Τσέλσι, εντός κι εκτός γηπέδου» και προσθέτει πως:

«Ο Αμπράμοβιτς θεωρεί πως λανθασμένα θεωρείται στενός συνεργάτης του Πούτιν, ενώ η βρετανική κυβέρνηση έχει βάλει στη μαύρη λίστα πολλούς συμμάχους του Ρώσου προέδρου επιβάλλοντας ποινές και πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων.

Η ελπίδα του Αμπράμοβιτς με το να αποστασιοποιείται από την Τσέλσι είναι ότι ο σύλλογος δεν θα στοχοποιηθεί από όσους συνδέουν τον ίδιο με τον Πούτιν και κατ’ επέκταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Αμπράμοβιτς φοβάται πως αν η αγγλική κυβέρνηση αποφάσιζε να τον κυνηγήσει, αυτό δεν θα τον σταματούσε από το να προχωρήσει σε κατάσχεση της περιουσίας του, στην οποία περιλαμβάνεται και η Τσέλσι».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς