20.3 C
Athens

Στο έλεος της ρωσικής προέλασης η Ουκρανία: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χάρκοβο (vid)

Στο έλεος της ρωσικής προέλασης βρίσκεται το Κίεβο με τις εκρήξεις και τις αεροπορικές επιδρομές να ξεκινούν μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Σύμφωνα με το αμερικανικό CNN, δύο τεράστιες εκρήξεις καταγράφηκαν στα νοτιοδυτικά του Κιέβου.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε, ειδικότερα, 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. Η δεύτερη που ακολούθησε ήταν στο δυτικό Κίεβο, λίγο πριν από τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την περιοχή Βασίλκιβ στην περιφέρεια του Κιέβου, όπου βρίσκονται μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο και πολλές δεξαμενές καυσίμων.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Telegram o σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντόν Γκεραστσένκο, οι πύραυλοι έπληξαν το Βασίλκιβ και ξέσπασε φωτιά, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα την πόλη Βασίλκιβ, στα νοτιοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα ένα διυλιστήριο να παραδοθεί στις φλόγες, ανέφερε η δήμαρχος της πόλης σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο.

«Ο εχθρός θέλει να καταστρέψει τα πάντα εδώ γύρω. Απαιτείται άμεση εκκένωση του πληθυσμού », ανέφερε η δήμαρχος του Βασίλκιβ, η Νατάλια Μπαλασίνοβιτς.

Φωτογραφίες και βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τεράστιες φλόγες να υψώνονται στον ουρανό.

Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ανατίναξαν έναν αγωγό φυσικού αερίου στο Χάρκοβο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ουκρανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Telegram, διακρίνεται ένα μεγάλο πύρινο μανιτάρι μετά την έκρηξη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς