16.7 C
Athens

Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Ένα «διπλό» και μια φάση που θα στοιχειώνει τη φετινή Premier League! (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι είπε τον… δεσπότη Παναγιώτη μέχρι να λυτρωθεί από το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Κάβανο. Και αυτό επειδή βρέθηκε πολύ κοντά στο να πετάξει ακόμη δυο βαθμούς. Διότι εκεί που ο Φόντεν φάνηκε να δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα αφλογιστίας που αντιμετώπιζαν οι πρωταθλητές με το 0-1 στο 82′, ήρθε μια φάση για να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα.

Δίχως ιδιαίτερη πίεση, ο Ρόδρι πήγε με απλωμένα χέρια στην μπάλα με αποτέλεσμα να τη βρει με το δεξί μπράτσο, ξεσηκώνοντας αυτοστιγμεί θύελλα διαμαρτυριών στο Γκούντισον Παρκ. Με την παράβαση να είναι οφθαλμοφανής και να μη σηκώνει παρερμηνείες, όλοι πίστευαν πως ο καταλογισμός του πέναλτι ήταν θέμα δευτερολέπτων. Κι ενώ πέρασαν αρκετά τέτοια, το πέναλτι δεν ήρθε ποτέ. Εκεί που όλοι περίμεναν τον διαιτητή Κάβανο να δείξει την άσπρη βούλα, αυτός έκανε το σινιάλο του οφσάιντ αφήνοντας σύξυλους τους γηπεδούχους!

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι πως η αγγλική τηλεόραση δεν έβγαλε ποτέ ριπλέι του υποτιθέμενου οφσάιντ, ούτε βεβαίως και εικόνα με γραμμή από το VAR. Να κόλλησαν τα μηχανήματα του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, λες και επρόκειτο για αγώνα του ΠΑΟΚ στη Λαμία; Το θέμα είναι πως οι συζητήσεις που πυροδοτήθηκαν έκτοτε είναι πάρα πολλές, όπως και οι διαμάχες σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη αλλά και γιατί δεν προβλήθηκε ποτέ η εν λόγω φάση.

Μια φάση που θα μπορούσε να αλλοιώσει εις διπλούν τη φετινή Premier League: δεν είναι μόνο η Σίτι που με ένα πιθανό στραβοπάτημα θα ήταν στο +4 από τη Λίβερπουλ με ματς περισσότερο, αλλά και η Έβερτον που αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και θα μπορούσε να πάρει μια μικρή ανάσα με ενδεχόμενη ισοπαλία κόντρα στην ομάδα του Γκουαρδιόλα…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς