16.8 C
Athens

Ντουναϊσβάρος – Ολυμπιακός 7-10: Στο Final Four με θριαμβευτικό τρόπο οι πρωταθλήτριες Ευρώπης!

Οι Υπερπρωταθλήτριες Ευρώπης επιστρέφουν στο φάιναλ φορ της Len Euro League για να γράψουν ξανά ιστορία

Η επικράτηση με 14-9 στο πρώτο παιχνίδι στο Παπαστράτειο του έδινε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στο Final Four της LEN Euroleague. Ο Ολυμπιακός δεν αρκέστηκε όμως στην άνετη νίκη στον Πειραιά απέναντι στην Ντουναϊσβάρος, την ομάδα που υπέταξε στον περσινό τελικό και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης!

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης σαν σίφουνας πέρασαν από την Ουγγαρία (7-10) με κύριο όπλο – πρωτίστως – την άμυνα και εξασφάλισαν την παρουσία τους στην τελική φάση όπου θα διεκδικήσουν το back to back! Κι αν κρίνουμε από την εμφάνισή τους στη Βουδαπέστη, τότε μοιάζει κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα το καταφέρουν!

Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς έκοψε την όποια διάθεση για… ορμή είχαν οι Ουγγαρέζες αφού έλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό σε όλο το πρώτο οκτάλεπτο. Δέχθηκαν μόλις δύο γκολ σε 16′ και στο δεύτερο σκόραραν τέσσερα για να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση και να φτάσουν άνετα στη νίκη-πρόκριση! Κορυφαία με τρία γκολ ήταν η εξαιρετική Ελευθερία Πλευρίτου και ακολούθησε με δύο η Ράνεϊ.

ΝΤΟΥΝΑΪΣΒΑΡΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7-10

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-1, 1-4, 2-3, 3-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τσίριτς): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 3, Σλίκινγκ 1, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Ξενάκη, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου, Ράνεϊ 2, Β. Πλευρίτου 1, Κρίστμας 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Δουρέκα

ΝΤΟΥΝΑΪΣΒΑΡΟΣ (Μίχοκ): Μάζκο, Σιλάγκι 2, Σάιμπεν, Γκουρισάτι 2, Χόρβατ, Ματιέ, Σάμπο, Γκάρντα 2, Μούκσι 1, Σομογκιβάρι, Παλ, Σέλακ, Μπάις

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς