16.8 C
Athens

Πολωνία, Σουηδία και Τσεχία συζητούν για να μην κατέβουν στα play-offs του Μουντιάλ απέναντι στη Ρωσία

Με δήλωση του προέδρου της πολωνικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου εκφράστηκε η επιθυμία η ομάδα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να μην αγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό των play-offs κόντρα στη Ρωσία, έχοντας ως «συμμάχους» της σε αυτή την ενέργεια και τις άλλες δύο ομάδες (Σουηδία, Τσεχία) του ειδικού ομίλου / path στον δρόμο για το Κατάρ

Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και στον χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες και να επηρεάζουν το άθλημα σε παγκόσμια κλίμακα.

Όπως φαίνεται, από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία μετά από την εντολή Πούτιν για στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ρώσων, θα επηρεαστούν και τα play-offs του Μουντιάλ και πιθανή συμμετοχή της Ρωσίας στους ομίλους της διοργάνωσης του Κατάρ.

Συγκεκριμένα με δήλωση του αξιωματούχου της πολωνικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου εκφράστηκε η επιθυμία η ομάδα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να μην αγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό των play-offs κόντρα στη Ρωσία, έχοντας ως «συμμάχους» της σε αυτή την ενέργεια και τις άλλες δύο ομάδες (Σουηδία, Τσεχία) του ειδικού ομίλου / path στον δρόμο για το Κατάρ.

Συγκεκριμένα από την πλευρά της Πολωνίας τονίζεται:

«Όχι άλλα λόγια, ώρα για δράση. Λόγω της κλιμάκωσης της επιθετικότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς την Ουκρανία, η εθνική ομάδα της Πολωνίας δεν σκοπεύει να παίξει τον αγώνα των play-off με Ρωσία. Αυτή είναι η μόνη σωστή απόφαση. Είμαστε σε συζητήσεις με τις ομοσπονδίες της Σουηδίας και της Τσεχίας για να παρουσιάσουμε κοινή θέση στη FIFA», ανέφερε ο Πολωνός πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στην ανάρτησή του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς