16.4 C
Athens

Η ΑΕΛ θα ζητήσει επανένταξη στη Super League μετά την τιμωρία του ΠΑΣ

Η ΑΕΛ δικαιώθηκε για την καταγγελία που έκανε στην ΕΕΑ αναφορικά με τις μετοχές του ΠΑΣ Γιάννινα και την πώλησή τους το 2015, με τους Ηπειρώτες να τιμωρούνται με ποινή αφαίρεσης πέντε βαθμών και πρόστιμο 100.000 ευρώ λόγω του νόμου Γεραπετρίτη.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, οι Βυσσινί εξέδωσαν ανακοίνωση γνωστοποιώντας την πρόθεσή τους να αιτηθούν το καλοκαίρι επανένταξη στη μεγάλη κατηγορία – αν δεν το πετύχουν αγωνιστικά – καθώς θεωρούν πως αδικήθηκαν.

Η ανακοίνωση:

«Σήμερα με καθυστέρηση σχεδόν ενός έτους δικαιώθηκε η ΠΑΕ ΑΕΛ για την καταγγελία που έκανε την προηγούμενη σεζόν κατά της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, για την πώληση του 51% των μετοχών στις 27.2.2015 στον Γιάννη Αυδή, συνέταιρο του Πολυχρόνη Συγγελίδη ιδιοκτήτου του κατά 50% τότε της ΠΑΕ Ξάνθη, ο οποίος λίγους μήνες πριν είχε πουλήσει το κτίριο του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στην Θεσσαλονίκη σε εταιρεία συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, εν κρυπτώ, χωρίς να ζητήσει και να λάβει την άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για να μην αποκαλυφθεί η πώληση και τα ερωτηματικά που δημιουργούσε, λόγω των προσώπων που συμμετείχαν.

Η ποινή που επεβλήθη είναι χαριστική, γιατί εάν δεν υπήρχε ο νόμος Γεραπετρίτη, η ποινή έπρεπε να ήταν άμεσος υποβιβασμός, όπως συνέβη στο παρελθόν με την ΠΑΕ Κέρκυρα.

Στην διαδικασία της επιβολής της ποινής δεν συμμετείχε η ΠΑΕ ΑΕΛ διότι ουδέποτε εκλήθη.

Η απόφαση αυτή δημιουργεί στην ΠΑΕ ΑΕΛ το νομικό έρεισμα να ζητήσει αποζημίωση από την Super League 1 και από τις ΠΑΕ που απέρριψαν το αίτημα που υπέβαλε την προηγούμενη σεζόν να μην επικυρωθεί η βαθμολογία πριν εκδικαστεί η καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα ζητήσει αποζημίωση και για τα χρήματα που απώλεσε λόγω υποβιβασμού της, αλλά και γιατί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Super League 1 επέτρεψαν στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 1, ενώ έπρεπε να έχει υποβιβασθεί από το 2015 (τότε ίσχυε η ποινή του υποβιβασμού) και στον Γιώργο Χριστοβασίλη, ο οποίος ήδη την είχε πουλήσει από το 2015, να συμμετέχει και να ψηφίζει σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούσαν τον συνεταιρισμό της Super League 1, ενώ δεν είχε κανένα δικαίωμα, αφού εξαπατούσε τον συνεταιρισμό μέχρι τότε που ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας και η ΠΑΕ ΑΕΛ αποκάλυψαν με την καταγγελία την παράνομη πώληση.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα κερδίσει την άνοδο στην Super League1, παρά την οικονομική καταστροφή της λόγω του παράνομου υποβιβασμού της, μέσα στους αγωνιστικούς χώρους αφού παρά το ανηλεές κυνηγητό της διαιτησίας πρωταγωνιστεί και έχει την καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα της Super League 2, αλλά σε κάθε περίπτωση θα ζητήσει τόσο από τον συνεταιρισμό της Super League 1, όσο και από τον υπουργό κ. Αυγενάκη την επανένταξη της το καλοκαίρι στο πρωτάθλημα της Super League 1, έστω και με αύξηση των ομάδων γιατί ενώ δικαιώθηκε αυτή δεν ευνοήθηκε σε τίποτα και αντιθέτως θα ευνοηθούν έναντι του ΠΑΣ Γιάννινα οι ομάδες οι οποίες έχουν ίδιους στόχους με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στο τρέχον πρωτάθλημα χωρίς να το δικαιούνται, αφού όλες τις ενέργειες για την δική τους εύνοια τις έκανε η ΠΑΕ ΑΕΛ.

Μετά από αυτή την δικαίωση της ΠΑΕ ΑΕΛ δημιουργείται τεράστιο θέμα για το ποιος είναι σήμερα ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, γιατί ο Γιώργος Χριστοβασίλης ισχυρίσθηκε ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ότι την επαναγόρασε με νέο συμβόλαιο το οποίο προσκόμισε, αλλά και αυτή η αγοροπωλησία έγινε χωρίς να ζητηθεί και πάλι η άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και έτσι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για νέα τιμωρία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από αυτούς που έχουν νόμιμο συμφέρον.

Κύριε Χριστοβασίλη, είστε ο αποκλειστικός υπαίτιος για τον υποβιβασμό της ΠΑΕ ΑΕΛ για ένα μόλις βαθμό και ακόμη θυμόμαστε τι έκανε ο Γιάννης Κάργας στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό και εσείς βάζοντας σε αυτό το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στα Γιάννενα να παίξουν παιδάκια, ενώ γνωρίζατε τι σημασία είχε για την ιστορική ομάδα μας το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα και έτσι υποβιβαστήκαμε εμείς αντί του Παναιτωλικού, ο οποίος έπαιξε μπαράζ με την ανίσχυρη Ξάνθη που και αυτή την κέρδισε με το ζόρι στα τελευταία λεπτά του αγώνα κερδίζοντας την παραμονή του με το εκτός έδρας γκολ.

Να θυμάστε ότι ο θεός συγχωρεί, αλλά εμείς δεν θα σας συγχωρέσουμε ποτέ, ούτε εσάς, ούτε το βρώμικο συνεργείο που καθόρισε την τύχη μας μαζί σας».