18.1 C
Athens

Ξέσπασμα Ντε Τσέρμπι: Να πάμε εμείς σπίτι και οι παίκτες μου να πάρουν όπλα να πολεμήσουν;

Ανήσυχος και φανερά φοβισμένος είναι ο προπονητής της Σαχτάρ, Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, ο οποίος έπειτα από την ανακοίνωση του Βολοντιμίρ Ζελένσκι για γενική επιστράτευση των Ουκρανών εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί έπειτα από τη ρώσικη εισβολή.

Ο Ιταλός στις δηλώσεις του τόνισε πως τον τρελαίνει που δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αλλάξει η κατάσταση ενώ δεν θέλει ούτε να σκέφτεται πως κάποιοι από τους νεαρούς Ουκρανούς ποδοσφαιριστές του θα υποχρεωθούν να πάρουν όπλα και να πολεμήσουν τους Ρώσους την ώρα που εκείνος θα αναγκαστεί να μείνει αμέτοχος και πιθανότατα να επιστρέψει στην πατρίδα του.

«Ανησυχώ πολύ για τους Ουκρανούς ποδοσφαιριστές. Κάποιος είναι μόνος εδώ, κάποιος μπορεί να επιστρέψει στο στρατό αρκετοί είναι 18-20 ετών. Τι θα γίνει; Να πάμε εμείς σπίτι και αυτοί για να πάρουν τα όπλα; Με τρελαίνει που δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να τους βοηθήσω. Όσοι δεν καταλαβαίνουν από ποδόσφαιρο, ομαδικό χτίσιμο, τι είναι ευθύνη, μπορεί να με θεωρούν βαρετό, αλλά λυπάμαι που βλέπω τα αγόρια μου έτσι. Τις τελευταίες ημέρες όλοι περίμεναν επίθεση, προφανώς, εκτός από την Ουκρανία. Κανείς εδώ δεν το περίμενε αυτό.

Δεν ξέρω αν σκέφτηκαν κάτι άλλο, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί κάτι τέτοιο. Πριν από δύο μέρες, στις 22:00 ξέραμε ότι κατά 70% ο επόμενος αγώνας πρωταθλήματος θα γίνει κανονικά στο Χάρκοβο. Η πρεσβεία μας προέτρεψε να φύγουμε, αλλά κανείς δεν το έκανε. Ο σύλλογος με καθησύχασε προσωρινά, αλλιώς θα είχα φύγει», ανέφερε ο Ιταλός κόουτς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς