24.6 C
Athens

Ένωση παικτών Ευρωλίγκας: «Κάθε απόφαση θα πρέπει να ληφθεί με γνώμονα την ασφάλειά μας»

Η εμπόλεμη κατάσταση ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία έχει ταράξει τα νερά του παγκόσμιου αθλητισμού, μεταξύ άλλων, και πλέον τίθεται θέμα μέχρι και για την αναστολή της αγωνιστικής δράσης σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις μέχρι νεοτέρας.

Αυτό το σενάριο θα εξεταστεί και από την διοικητική αρχή της Euroleague σε έκτακτο συνέδριο απόψε (25/02), με την Ένωση των παικτών της Λίγκας να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι οι όποιες αποφάσεις παρθούν θα πρέπει να γίνουν με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών, των μελών αλλά και των φιλάθλων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης παικτών της Ευρωλίγκας:

«Λόγω των δίχως προηγούμενο γεγονότων στην Ουκρανία και την επικείμενη τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Ευρωλίγκας, θέλουμε να τονίσουμε ότι κάθε απόφαση για τη συνέχιση της διοργάνωσης θα πρέπει να ληφθεί έχοντας ξεκάθαρα ως απόλυτα πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των παικτών, προπονητών, μελών των ομάδων και διαιτητών.

Αντιλαμβανόμαστε την περιπλοκότητα της κατάστασης, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη πως θα ληφθούν σωστές αποφάσεις. Συνεχίζουμε να προσφέρουμε την απόλυτη συμπαράσταση σε παίκτες, ατομικά και συλλογικά, για όσο θα εξελίσσεται αυτή η κατάσταση τις επόμενες ώρες, μέρες και εβδομάδες».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς