29.7 C
Athens

Οι Κινέζοι ξανάρχονται για Σεμπά!

Η Τσονγκκίνγκ Ντανγκντάι Λιφάν προσφέρει περισσότερα από 3 εκατομμύρια στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Βραζιλιάνου

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Σεμπά «παίζει» για κινεζικό σύλλογο. Και τον περασμένο Γενάρη είχε φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός μια εξίσου δελεαστική πρόταση (φήμες ανέφεραν ότι άγγιζε ακόμη και τα 5 εκαομμύρια ευρώ) για τις υπηρεσίες του Βραζιλιάνου. Τότε, όμως, είχε απορριφθεί με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς ο Βραζιλιάνος αποτελούσε ένα από τα βασικά γρανάζια στη μηχανή του, τότε προπονητή των ερυθρολεύκων, Πάουλο Μπέντο.

Η μετακίνηση, ωστόσο, του Σεμπά στην Άπω Ανατολή φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση. Η Τσονγκκίνγκ Ντανγκντάι Λιφάν, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταθέσει μια εξαιρετική πρόταση τόσο στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή (πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως), όσο και στην ομάδα του Πειραιά.

Το… ζουμί όλης της ιστορίας είναι πως προπονητής στην Ντανγκντάι είναι ο Πάουλο Μπέντο! Ο προπονητής δηλαδή με τον οποίο ο Σεμπά έκανε την κορυφαία σεζόν της καριέρας του (43 συμμετοχές, 7 γκολ, 12 ασίστ).

Εύκολα, λοιπόν, γίνεται κατανοητή η επιθυμία των Κινέζων να κλείσουν άμεσα την υπόθεση του 26χρονου εξτρέμ. Η Ντανγκντάι, εν τω μεταξύ, βρίσκεται στη 13η θέση του πρωταθλήματος, μόλις τρεις πάνω από την τελευταία. Απαιτείται, συνεπώς, σύντομα ενίσχυση του ρόστερ της.

Ο Σεμπά, από τη μεριά του, έχει ενημερωθεί πριν ακόμη τελειώσει η χρονιά πως δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν. Τις τελευταίες μέρες, πάντως, λαμβάνει μέρος στις προπονήσεις των ερυθρολεύκων, μέχρι να ενταχθούν στην ομάδα οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Γιάννης Φετφατζίδης.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και δεν αποκλείεται να υπάρξει σύντομα συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς