19.1 C
Athens

Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο – Σε καταφύγια οι Ουκρανοί

Οι ουκρανικές αρχές κήρυξαν συναγερμό για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο μετά τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα νωρίτερα σήμερα, καλώντας τους πολίτες της πόλης να κατευθυνθούν στο κοντινότερο καταφύγιο.

«Προσοχή, δεν πρόκειται για εκπαιδευτικό συναγερμό! Δηλωμένη αεροπορική απειλή! Πηγαίνετε αμέσως στο πλησιέστερο καταφύγιο! Σας υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι σταθμοί του μετρό είναι διαθέσιμοι στον κόσμο κατά τη διάρκεια του συναγερμού ως καταφύγιο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Η πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου. Ακολουθήστε τις επίσημες πληροφορίες και φυλάξτε την ησυχία σας», αναφέρει η έκκληση των ουκρανικών αρχών.

Το CNN μεταδίδει ότι ρωσικά άρματα μάχης βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, περίπου 30 χιλιομέτρων, έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα, η οποία οι ειδικοί προβλέπουν πως θα πληγεί σήμερα.

Ουκρανοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως η σημερινή θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα του πολέμου μέχρι στιγμής, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο στρατός στο Κίεβο είναι εξοπλισμένος με αντιαρματικούς πυραύλους, αν και αντιμέτωπος με αριθμητικά υπέρτερη δύναμη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς