18.8 C
Athens

ΠΑΟΚ – Μίντιλαντ 2-1 (5-3 πεν.): Πρόκριση στα πέναλτι για πρώτη φορά στην ιστορία του (vid)

Μετά από τέσσερις αποκλεισμούς, ο ΠΑΟΚ πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία του μια ευρωπαϊκή πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Απέναντι στους Δανούς της Μίντιλαντ οι Θεσσαλονικείς ξόρκισαν μια κατάρα δεκαετιών και πλέον βρίσκονται στη φάση των «16» του νεόφερτου Conference League…

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στο ματς και λίγο μετά τα μισά του ημιχρόνου είχε ήδη βρει σκορ πρόκρισης. Ένα γκολ του Ζίβκοβιτς, έπειτα από αποτυχημένη προσπάθεια του Τσόλακ (20′) κι άλλο ένα με καταπληκτικό σουτ του Βιεϊρίνια (26′), έδωσαν στην ομάδα του Λουτσέσκου τεράστια ώθηση από νωρίς.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς να πληγεί βάναυσα το ηθικό των Δανών μετά από αυτή την εξέλιξη, μάλλον το αντίθετο συνέβη. Η Μίντιλαντ βγήκε αποφασιστικά στην επίθεση και αφού έφερε κάμποσες φορές σε δύσκολη θέση την άμυνα του ΠΑΟΚ, κατάφερε στο 80′ να φτάσει στο γκολ ισοφάρισης του σκορ του πρώτου αγώνα με τον Χεγκ (80′)

Το χτύπημα για την ελληνική ομάδα ήταν μεγάλο και θα μπορούσε να γίνει ακόμα μεγαλύτερο δυο λεπτά αργότερα, αν ο Σβιατσένκο δεν στεκόταν άτυχος, βλέποντας την κεφαλιά του να τραντάζει το δοκάρι του εμβρόντητου Πασχαλάκη.

Οι Θεσσαλονικείς μάλλον ένιωσαν τυχεροί φτάνοντας στην παράταση, εκεί όπου ελάχιστα αξιοσημείωτα πράγματα συνέβησαν, με ένα εξ αυτών μια διπλή ευκαιρία του Ελ Καντουρί. Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι κι εκεί ο Πασχαλάκης σταμάτησε το κάκιστο πέναλτι – πάσα του Μάγιερ, δίνοντας εξαρχής προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Όλοι οι υπόλοιποι ευστόχησαν και όταν ήρθε η σειρά του Κούρτιτς, το 5-3 ήταν και το τελικό σκορ της διαδικασίας που έστειλε τους κυπελλούχους Ελλάδας στους «16» του Conference League.

Η σειρά των πέναλτι:

Τσόλακ 1-0

Μάγιερ –

Σίντκλεϊ 2-0

Άντερσον 2-1

Σβαμπ 3-1

Ντάιρ 3-2

Μιτρίτσα 4-2

Λιντ 4-3

Κούρτιτς 5-3

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς