16.1 C
Athens

Γκασπερίνι: Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, όμως είμαστε ικανοί να σκοράρουμε γρήγορα

Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει του επαναληπτικού του Ολυμπιακού με την Αταλάντα και υποστήριξε πως οι Ερυθρόλευκοι έχουν μια πολύ ευέλικτη ομάδα.

Ο Ιταλός τόνισε πως σέβεται τον Ολυμπιακό αλλά γνωρίζει πως η ομάδα του έχει τη δυνατότητα να σκοράρει από νωρίς αν βρει την ευκαιρία. Παράλληλα, εξήγησε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του στην επίθεση είναι αρκετά λόγω τραυματισμών.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Αύριο είναι ένας σημαντικός αγώνας για το Europa League. Είναι καθοριστικό παιχνίδι για την πρόκριση, λόγω της ίδιας της φύσης του νοκ άουτ, είναι διαφορετικά αυτά ματς από εκείνα στο πρωτάθλημα, που έχει ακόμα πολύ καιρό και με πολλές ευκαιρίες για όλους».

Για την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ: «Όλα αλλάζουν, στον αυριανό αγώνα κινδύνευες να μείνεις εκτός με 1-0. Βρίσκω αυτή τη φόρμουλα πολύ πιο σωστή, για να περάσεις από την φάση πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μία νίκη και μία ισοπαλία, αν όχι μια νίκη με περισσότερα γκολ. Πιο δύσκολο αλλά πιο δίκαιο.

Όταν συγκρίνεσαι απευθείας με τον αντίπαλο, έχεις την πραγματική αξία του, αυτό μας έδωσε την αίσθηση ότι μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι μας, με μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό, λέω ότι είμαστε ικανοί να σκοράρουμε αμέσως. Μπορούμε να σκεφτούμε να παίξουμε με τα χαρακτηριστικά μας. Βιώνουμε μια στιγμή έκτακτης ανάγκης ειδικά στην επίθεση, ξέρουμε. Η απουσία του Ζαπάτα πρώτα, τώρα είναι εκτός ο Μούριελ, Ίλισιτς και Μίραντσουκ που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν. Χάσαμε πρόσφατα αγώνες, αλλά ήμασταν επίσης ικανοί για τις ισοπαλίες με Ίντερ, Λάτσιο, Γιουβέντους. Πάντα βάζαμε γκολ. Ο Τζιμσίτι σκόραρε την τελευταία φορά, προσπαθούμε να βρούμε περισσότερες λύσεις».

Για τον Ολυμπιακό: «Έχουν αλλάξει το συνηθισμένο τους στήσιμο, δεν ξέρω τι θα αποφασίσουν να κάνουν αύριο. Τον έχουμε δει συχνά τον Ολυμπιακό, τόσο στην Ευρώπη όσο και στο πρωτάθλημα, είναι μια ευέλικτη ομάδα που αλλάζει το αγωνιστικό στήσιμο. Έχουμε την ικανότητα και την εμπειρία να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλό μας. Περιμένω διαφορετικό ματς σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, αλλά θα έχουμε αυτοπεποίθηση και ταυτότητα. Η συζήτηση για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις είναι μεγάλη. Προσωπικά πάντα τις προτιμώ, μας έχουν δώσει πολλά όσον αφορά την ανάπτυξη και την εμπειρία, τη βελτίωση και την ποιότητα.

Ωστόσο, προσθέτει πολλές διαφορετικές καταστάσεις, συναντάς κορυφαίες ομάδες στις χώρες τους. Πάντα θα ήθελα να παίζω στην Ευρώπη, σε ορισμένες στιγμές είναι αλήθεια ότι μπορούν να σου πάρουν κάτι, πολύ λιγότερο από αυτό που σου προσθέτει. Ο Ολυμπιακός έχει μια πολύ ολοκληρωμένη ομάδα, γνωρίζουμε καλύτερα τον Παπασταθόπουλο ή τον Μανωλά από το παρελθόν τους στην Ιταλία. Πάντα, στις ομάδες, κοιτούσα το επιθετικό δυναμικό. Έχουν εξαιρετικούς παίκτες και μια ποικιλία από αλλαγές που μπορούν να καθορίσουν το παιχνίδι. Εκείνοι που δημιουργούν μεγαλύτερη δυσκολία είναι οι επιθετικοί παίκτες».

Για την εξαγορά από τους Αμερικάνους: «Είχαμε την αίσθηση ότι κάναμε κάτι πολύ σημαντικό για να τραβήξουμε την προσοχή στην Αμερική. Μια εποχή μάλλον κλείνει, αλλά πιστεύω ότι θα γίνει ισχυρότερη, όπως είπε ο πρόεδρος. Ελπίζω επίσης να καταφέρω να πετύχω καλύτερα αποτελέσματα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς