18.1 C
Athens

Λαμία – Αστέρας 0-2: Οι Αρκάδες πάτησαν εξάδα, σε ελεύθερη πτώση οι Φθιώτες (vid)

Αποφασισμένος να πλασαριστεί στην πρώτη εξάδα είναι ο Αστέρας Τρίπολης και μετά τη νίκη του στη Λαμία απέναντι στην ομώνυμη ομάδα σε εξ αναβολής αναμέτρηση (2-0) έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως μπορεί να το καταφέρει.

Οι Αρκάδες παρά τις σημαντικές απουσίες που είχαν μεσοεπιθετικά (Σονί, Κρεσπί) πήραν αυτό που ήθελαν και πλέον κοιτούν το παιχνίδι με τον Άρη στην Τρίπολη που θα κρίνει πολλά στη μάχη για την 6άδα. Στην αντίπερα όχθη, η Λαμία υπέστη 5η σερί ήττα και βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Οι Φθιώτες σε όλο το πρώτο ημίωρο δεν απειλούνταν, κρατούσαν μπάλα και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν απέναντι σε έναν Αστέρα που ήξερε τι έψαχνε. Μια καλή στιγμή αφού πρώτα έχει διαφυλάξει το μηδέν. Στην πρώτη τους τελική οι Αρκάδες το πέτυχαν στο 34′. Ο Άλβαρες από τα αριστερά έβγαλε σέντρα και ο Μπαράλες κινούμενος έξυπνα έπιασε την κεφαλιά-ψαράκι για το 0-1.

Η Λαμία έδειξε να μην μπορεί να το διαχειρίζεται και στα επόμενα τρία λεπτά δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Ο Μπαράλες οργάνωσε την αντεπίθεση βγάζοντας στον Γκαρθία, εκείνος έδωσε στον Καπίγια και αυτός πέρασε κάθετα στον Ριέρα που με ωραίο διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκαραβέλη για το 0-2.

Η Λαμία στο δεύτερο μέρος ανέβασε την απόδοσή της και με τον Μανούσο και τον Προβυδάκη έψαξε ένα γκολ δίχως όμως αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς διαχειρίστηκαν άψογα το αποτέλεσμα και όταν βρήκαν χώρους κυνήγησαν ένα τρίτο γκολ το οποίο δεν ήρθε.

Οι γηπεδούχοι σκόραραν με πλασέ του Μπανγκουρά, ωστόσο για χέρι του Ελευθεριάδη στην αρχή της φάσης το γκολ δεν μέτρησε και ως εκ τούτου τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους έγιναν πιο εύκολα που κράτησαν το τρίποντο.

ΛΑΜΙΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-2

Σκόρερ: 34′ Μπαράλες, 37′ Ριέρα

Διαιτητής: Φωτιάς

Κίτρινες: – / Τασουλής, Ιγκλέσιας

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Λούκας, Τζανετόπουλος, Βύντρα (46′ Προβυδάκης), Σαραμαντάς, Τζανδάρης (64′ Νούνιες), Μπεχαράνο (89′ Γκέντσογλου), Τιρόνε (70′ Ελευθεριάδης), Μανούσος, Ρόμανιτς, Τσούκαλος (46′ Μπανγκουρά)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία (90+5′ Καρμόνα), Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Βαλιέντε, Ριέρα (62′ Τασουλής), Καπίγια (90+2′ Κανελλόπουλος), Σίτο (46′ Τιλίκα), Μπαράλες (90+5′ Μπενίτο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς