19.7 C
Athens

Volley League: Ο Κοκκινάκης MVP της 13ης αγωνιστικής

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης αναδείχθηκε σε MVP της 13ης αγωνιστικής της Volley League με ποσοστό αποτελεσματικότητας 74% στην υποδοχή στην εντός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στον ΟΦΗ (3-1).

Ο διεθνής λίμπερο έγινε ο τέταρτος παίκτης του ΠΑΟΚ που αναδεικνύεται MVP έπειτα από τους Μπράουν, Κουμεντάκη και Γουόλς σε σύνολο 14 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης δήλωσε για τη διάκριση του: «Γενικότερα δεν με εντυπωσιάζουν τα προσωπικά βραβεία αν και είναι ελκυστικά. Το σημαντικότερο για μένα σαν αθλητής είναι να προσφέρω στην ομάδα μου και αυτή να κερδίζει όσα περισσότερα παιχνίδια μπορεί. Προετοιμαζόμαστε για μια δύσκολη συνέχεια με στόχο το καλύτερο δυνατό. Είναι διάκριση αφιερωμένη σε όλη την ομάδα και το προπονητικό σταφ που χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε αυτή η διάκριση».

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ: «Ο διεθνής λίμπερο του Π.Α.Ο.Κ. Μενέλαος Κοκκινάκης αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola στην 13η αγωνιστική της Α΄φάσης του πρωταθλήματος Volley League 2021-22.

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης ήταν ο κορυφαίος στη νίκη της ομάδας του επί του Ο.Φ.Η. με 3-1 σετ σε αγώνα της 13ης αγωνιστικής που έγινε στο γυμναστήριο PAOK Sports Arena στην Πυλαία στις 11 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης ως λίμπερο βοήθησε τα μέγιστα σε υποδοχή και άμυνα. Ειδικά στην υποδοχή ήταν αλάνθαστος. Σε 19 προσπάθειες δεν έκανε ούτε ένα λάθος και σημείωσε 74% ποσοστό και 68% άριστες που οδήγησαν σε ποσοστό αποτελεσματικότητας στην επίθεση 51%.

Είναι η τέταρτη φορά στην καριέρα του που ο Μενέλαος Κοκκινάκης αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola και η πρώτη με τον Π.Α.Ο.Κ. Και οι τρεις προηγούμενες ήταν με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2012-13 (15η αγωνιστική), τη σεζόν 2015-16 (21η αγωνιστική) και στην ημιτελική φάση της σεζόν 2019-20.

Είναι ο τέταρτος παίκτης του ΠΑΟΚ που τη σεζόν 2021-22 που λαμβάνει διάκριση Βίκος Cola μετά τον Αντρέ Μπράουν στη 2η αγωνιστική, τον Ραφαήλ Κουμεντάκη στην 5η αγωνιστική, τον Αρτούρ Ούντρις την 8η αγωνιστική και τον Μπρετ Γουόλς την 12η αγωνιστική.

Είναι η 58η διάκριση MVP Βίκος Cola για αθλητή του ΠΑΟΚ από την καθιέρωση του θεσμού το 1998».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς